Lekkere knolselderijsoep

Soep vergeten groente knolselderij vegetarisch

Vegetarische knolselderijsoep

Ik ben gek op soepen! Daarom deel ik deze lekkere knolselderijsoep. En net als dat ik dol ben op soep, ben ik ook dol op meal preppen. Zo fijn om gerechten vooraf klaar te kunnen maken, dan staan ze ‘s avonds echt in een handomdraai op tafel. En met kids in huis is dat extra fijn!

Knolselderij: een vergeten groente

Knolselderij is een van de vergeten groenten. Echt zonde dat we deze groente zo weinig eten. Knolselderij is een van de kern ingrediënten van erwtensoep. Maar naast erwtensoep zijn er weinig knolselderij klassiekers. Je ziet deze groente gelukkig wel vaker op de menukaart van (vegetarische) restaurants. Het is namelijk een prachtige groente met een romige, nootachtige smaak.

Meer inspiratie voor recepten met knolselderij

Ik vind knolselderij heerlijk! De aromatische, lichtzoete smaak is een goede basis voor soepen. Het is bijvoorbeeld een echte smaakmaker in een soep met zoete aardappel. Eén van mijn favoriete recepten met knolselderij is mijn vegetarische kapsalon. De doner heb ik gemaakt van knolselderij, met zelfgemaakte shoarma kruiden. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee!

Risotto van orzo met knolselderij
Deze risotto, gemaakt van orzo, is het perfecte vegetarische hoofdgerecht voor kerst! Ook voor andere momenten geschikt :). 
Bekijk recept
Kerst orzotto met knolselderij
Spaghetti cacio e pepe met knolselderij
Spaghetti cacio e pepe is een vegetarische Italiaanse pasta klassieker. Het is waarschijnlijk een van de meest simpele Italiaanse gerechten; het bestaat namelijk alleen uit pasta, pecorino (kaas), zout en peper. Simpeler kan niet toch? Ik voegde knolselderij toe aan deze klassieker voor een heerlijke groente twist. Deze pasta cacio e pepe staat binnen 15 minuten op tafel, ideaal!

Bekijk recept
Pasta met kaas vegetarisch

Makkelijke en snelle knolselderijsoep

Nu is het tijd voor de knolselderijsoep! Deze soep is ontzettend makkelijk om te maken en staat binnen 20 minuten op tafel. Deze vegetarische soep is perfect als lunch of diner in de winter. Serveer de soep met wat zelfgemaakte croutons die je bakt terwijl de soep kookt!

Soep vergeten groente knolselderij vegetarisch

Romige en zachte knolselderijsoep

Deze vegetarische knolselderijsoep is een ode aan de vergeten groente. Hij is makkelijk om te maken en romig en zacht van smaak. Een lekkere winterse soep voor lunch of diner. 
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Kidsproof, Knolselderij, Knolselderijsoep, Maaltijdsoep, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 239kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 knolselderij
  • 2 blokjes groenten bouillon (+ 1 liter water)
  • 125 ml slagroom
  • peper
  • zout

Salieboter

  • 20 gram roomboter
  • 1 handje verse salie

Optioneel, om te garneren

Instructies

  • Schil de ui en snipper deze fijn. Hak ook de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook kort aan in wat olijfolie in een grote soeppan. 
  • Schil de knolselderij en snij deze in stukjes van ongeveer 2×2 cm. Let op: alle bruine en ‘harige’ stukjes moet je van de knolselderij schillen. Voeg de knolselderij toe aan de ui en bak kort mee in de pan. 
  • Voeg de bouillon en de room toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout.

Salieboter

  • Verwarm de roomboter in een (steel)pan. Voeg de verse salie toe en bak een paar minuten mee. Let op dat de boter niet zwart of donker bruin kleurt!
  • Serveer de soep met een theelepel salieboter en de salieblaadjes uit de boter.

Optioneel

  • Garneer met zelfgemaakte croutons. 

Kidsproof tips

  • Dit is een super kidsproof soep! Geen stukjes en heerlijk zacht van smaak! 
  • Laat voor kinderen eventueel de salieboter achterwege in de soepkommen van de kids. 

Voedingswaarde

Calories: 239kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 4g | Fat: 16g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 54mg | Sodium: 217mg | Potassium: 609mg | Fiber: 4g | Sugar: 7g | Vitamin A: 584IU | Vitamin C: 17mg | Calcium: 107mg | Iron: 1mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Soep vergeten groente knolselderij vegetarisch
Romige knolselderijsoep
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Bieten risotto Vegetarische recepten bij de seizoensgroente van november
Vegetarisch weekmenu – week 47 Wraps met sperziebonen, ei en aardappel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *