Snijbiet uit de oven

Swiss chard oven

Regelmatig krijg ik een portie snijbiet in mijn biologische groentetas. Ik zeg er maar meteen eerlijk bij dat snijbiet niet mijn meest favoriete groente is. Dat zegt meer over mij dan over snijbiet waarschijnlijk hoor.Het is namelijk een prachtige bladgroente, die wat weg heeft van spinazie en daarnaast de aardse smaak van biet heeft. De regenboog kleurtjes van de stengels, maakt de snijbiet echt een feestje op het bord.

Snijbiet: een lekker bijgerecht

Ik wist dat Jutri van het Instagram account Juut loves food ontzettend fan is van snijbiet. Jutri inspireert mij altijd met haar prachtige en lekkere plantaardige recepten. Ik vroeg haar naar haar favoriete snijbiet bereiding. En dat was gebakken in de oven, met wat olijfolie, zout, peper en pijnboompitten. Ik vond het heerlijk!

Ook lekker met snijbiet

Een ander lekker recept met snijbiet, is deze hartige taart, gebaseerd op een recept van Ottolenghi. Of probeer eens dit stamppotje met snijbiet.

Snijbiet stamppot met vegetarische balletjes
Deze vegetarische snijbiet stamppot is net weer even wat anders dan de bekende Hollandse stamppot klassiekers. Snijbiet geeft een lekkere aardse smaak en door het te bakken smaakt geef je een lekkere twist aan de stamppot.
Bekijk recept
Vegetarische stamppot
Hartige taart met snijbiet à la Ottolenghi
Ottolenghi heeft mij geinspireerd met deze heerlijke hartige taart met snijbiet! Ben jij op zoek naar het ideale recept om je snijbiet / warmoes in te verwerken? Deze quiche is dat recept! De smaken zijn optimaal in balans, waardoor je een heerlijke vegetarische hartige taart krijgt! 
Bekijk recept
Quiche met snijbiet / warmoes, geinspireerd op Ottolenghi
Swiss chard oven

Snijbiet uit de oven

Voor snijbiet heb je geen ingewikkeld recept nodig. Met wat olijfolie, zout en peper in de oven heb je al een heerlijk vegetarisch bijgerecht.
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 11 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Oven, Snijbiet, Vegetarisch
Porties: 2 personen
calorieën: 98kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 500 gram snijbiet
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 handje pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de snijbiet en maak goed droog.
  • Leg de snijbiet op de bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie. Snij de knoflook fijn en verdeel over de snijbiet. Strooi de pijnboompitten en wat zout en peper erover en schuif de bakplaat in de oven. Bak ongeveer 10-12 minuten.

Kidsproof tips

  • Het is niet mijn meest kindvriendelijke recept, maar je kunt het altijd proberen. 
  • Hou voor de zekerheid een bakje rauwkost achter de hand :). 

Voedingswaarde

Calories: 98kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 9g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 1065mg | Potassium: 1895mg | Fiber: 8g | Sugar: 6g | Vitamin A: 30580IU | Vitamin C: 150mg | Calcium: 255mg | Iron: 9mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Groente salade Wortel salade met honing mosterd vinaigrette
Vegetarische wraps met mais, bonen en groente Vegetarische wraps met vegetarisch gehakt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *