Gegrilde bloemkool uit de oven

Kerst inspiratie: 7x lekker vegetarisch kerst bijgerecht

Vegetarisch kerstdiner

Kerst staat alweer voor de deur! Ik vind het heerlijk om dan gezellig met de familie te tafelen. En daar hoort natuurlijk goed eten bij. Traditioneel wordt er veel vlees gegeten tijdens het kerstdiner. Kerst wordt dan ook vaak geassocieerd met vlees. Vooral hoofdgerechten moeten bij de meeste Nederlanders uit vlees bestaan. Bij het kerstdiner met mijns schoonfamilie, hoef ik zelf ook niet aan te komen met een vegetarisch hoofdgerecht. Maar wist je dat een vegetarisch kerstdiner ontzettend lekker is! Sterker nog, vegetarisch eten kan super veelzijdig en smaakvol zijn. Je moet alleen even weten hoe je lekker vegetarisch kunt koken. En daarvoor ben je hier op het juiste adres!

Kerstinspiratie

Daarom heb ik voor jou mijn lekkerste vegetarische kerst recepten op een rij gezet. Of je nu 7 gangen vegetarisch eet, of juist bewust kiest voor minimaal 1 vegetarisch gerecht in je kerstdiner, I got your back! Op foxilicious.nl vind je de lekkerste en makkelijkste vegetarische kerst recepten. Van amuses, tot voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht en dessert. Want een vega kerst hoeft niet saai en moeilijk te zijn. Hieronder vind je de lekkerste vegetarische kerst hoofdgerechten. Onder de bijgerechten vind je ook een link naar de lekkerste amuses, voorgerechten en hoofdgerechten.

De lekkerste vegetarische bijgerechten voor kerst

Spruitjes fritters
Deze groente pannenkoekjes met spruitjes zijn echt een aanrader. Maak ze bijvoorbeeld als vegetarisch bijgerecht met kerst.
Bekijk recept
Groente pannenkoek met spruitjes kerst
Vegetarische witlofgratin
Vegetarische gratin met witlof en aardappelschijfjes. Dit is een ideaal vegetarisch bijgerecht voor kerst. De gratin is makkelijk om te maken en handig om van tevoren te meal preppen.
Bekijk recept
Kerst bijgerecht witlof gratin
Gegrilde pompoen met Parmezaan en broodkruim
Deze gegrilde pompoen is een super makkelijk en smaakvol bijgerecht. Perfect om je vegetarisch kerstdiner mee te completeren. De pompoen hoeft alleen gewassen en in stukken gesneden te worden. De rest doet de oven voor je. Makkelijker kan niet toch? Heerlijk met zelfgemaakte pangrattato (broodkruim).
Bekijk recept
Kerst bijgerecht pompoen
Pastinaakpuree
Deze pastinaakpuree is een heerlijk bijgerecht bij een (vegetarisch) diner. Met pastinaak en aardappel maak je heel simpel deze lekkere puree. Bekijk het recept voor een koolhydraatarme en plantaardige optie.
Bekijk recept
Vegetarisch bijgerecht kerst
Geplette aardappeltjes uit de oven
Met deze verplette aardappeltjes uit de oven maak je een verpletterende indruk aan tafel. Het is super simpel, maar net weer even wat anders dan gewone frietjes of aardappels uit de oven. Een perfect vegetarisch bijgerecht ook voor kerst!
Bekijk recept
Vegetarisch bijgerecht kerst aardappel
Rauwkostsalade met biet, koolrabi, appel, wortel en granaatappel
Deze rauwkostsalade is ideaal om te eten met kerst. Je kunt de salade eten als bijgerecht, of als lunch. De salade met biet, koolrabi, appel en wortel maak je heel eenvoudig door de groente met een food processor te raspen. De honing mosterd dressing maakt het helemaal af.
Bekijk recept
Kerst salade bijgerecht vegetarisch
Romanesco kerstboom
Romanesco is familie van de bloemkool en broccoli en is heerlijk om te serveren met kerst. De roosjes van de romanesco zien eruit als kleine kerstboompjes dus hiermee haal je echt een stukje kerst op tafel.
Bekijk recept
Groente bijgerecht kerst

Meer vegetarische kerstinspiratie?

Nog meer kerstinspiratie? Ik heb ze allemaal voor je op een rijtje gezet .

kerst vegetarisch
Vegetarisch kerstdiner

Daarnaast heb ik ook een paar kerstmenu’s voor je klaar staan met gerechten die ik zelf heb geselecteerd. Zo hoef je zelf helemaal niet meer na te denken over het samenstellen van een menu. Handig toch?!

Wat vind je van dit recept?

6 Comments

  1. Pingback: Croissants met wortels - Foxilicious Kerst bijgerechten

  2. Pingback: Rauwkostsalade met biet, koolrabi, appel, wortel en granaatappel - Foxilicious Kerst bijgerechten

  3. Pingback: Pastinaak puree met aardappel en pastinaak - Foxilicious Kerst bijgerechten

  4. Pingback: Kerskrans tulband met 'gehaktbrood' van linzen en pastinaak - Foxilicious Kidsproof

  5. Pingback: Kerst inspiratie: 7x lekker vegetarisch kerst hoofdgerecht - Foxilicious De lekkerste vegetarische kerstrecepten

  6. Pingback: Croissantring met spinazie, feta en kastanjechampignons - Foxilicious De lekkerste vegetarische kerstrecepten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*