Vegetarisch hoofdgerecht kerst

Kerst inspiratie: 7x lekker vegetarisch kerst hoofdgerecht

Vegetarisch kerstdiner

Steeds meer Nederlanders kiezen er bewust voor om vaker vegetarisch te eten. Dat vind ik een super goede ontwikkeling! Niet iedereen hoeft 100% vegetarier te worden. Als we allemaal wat minder vlees eten en bewust kiezen voor vegetarische opties, dan heeft dat serieus impact op ons milieu. Daarnaast is het ook nog eens erg gezond om te minderen met vleesconsumptie.

Veel vlees met kerst

Tijdens de kerstdagen wordt er traditioneel ontzettend veel vlees gegeten. Dat zijn we nu eenmaal zo gewend en dat is niet makkelijk te veranderen. Ook in mijn eigen familie staat er vlees op het menu met kerst. Maar wist je dat een vegetarisch kerstdiner ontzettend lekker is! Sterker nog, vegetarisch eten kan super veelzijdig en smaakvol zijn. Je moet alleen even weten hoe je lekker vegetarisch kunt koken. En daar ga ik je een handje bij helpen.

Overzicht van lekkere vega kerstrecepen

Ik heb mijn lekkerste vegetarische kerst recepten op een rij gezet. Op foxilicious.nl vind je de lekkerste en makkelijkste vegetarische kerst recepten. Van amuses, tot voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht en dessert. Hieronder vind je de lekkerste vegetarische kerst hoofdgerechten.

De lekkerste vegetarische hoofdgerechten voor kerst

Kerskrans tulband met gehaktbrood van linzen en pastinaak
Deze kerstkrans is het perfecte vegetarische hoofdgerecht voor kerst. De krans met linzen, paddenstoelen, pastinaak en noten is super smaakvol en ook nog eens gezond. Maak de krans met een tulband bakvorm. Dit recept kun je ook maken met een cakevorm. Ook geschikt voor vleeseters!
Bekijk recept
Vegetarisch hoofdgerecht kerst
Beet Wellington
De ultieme kerstklassieker: Beef Wellington. Maar dan nu de vegetarische versie, namelijk Beet Wellington. Een bladerdeegrol gevuld met champignons, bietjes en geitenkaas. Moeilijk? Nee hoor, dat valt reuze mee. De Beet Wellington kun je van tevoren klaarmaken, zodat je het tijdens het kerstdiner alleen nog maar hoeft te bakken in de oven. Perfecte kerst mealprep!
Bekijk recept
Vegetarisch hoofdgerecht kerst
De lekkerste pompoenrisotto
Deze pompoenrisotto is één van de lekkerste risotto’s die ik ken. Heerlijk romig en smeuïg en perfecte herfst / winter smaken! Een erg kindvriendelijk recept en daarmee een ideale gezinsmaaltijd
Bekijk recept
Risotto pompoen herfst
Vegetarische boeuf bourguignon met jackfruit
Dit recept is het perfecte vegetarische alternatief voor de Franse klassieker boeuf bourguignon. De (non) boeuf is gemaakt met de vleesvervanger jackfruit. Jackfruit neemt de structuur van draadjesvlees.
Bekijk recept
Vegetarisch stoofpotje met jackfruit kerst
Paddenstoelen in wijnsaus met pastinaakpuree
Deze paddenstoelen in wijnsaus met pastinaakpuree zijn een heerlijk idee als hoofdgerecht bij een vegetarisch diner. De wijnsaus maak je vrij eenvoudig zelf en is een echte smaakmaker. Onmisbaar bij het kerst diner.
Bekijk recept
Kerst hoofdgerecht vegetarisch
Vegetarisch gevulde flespompoen
Gevulde flespompoen is het ideale vegetarische hoofdgerecht voor kerst. Het ziet er feestelijk uit en heeft een lekkere bite. Je bakt de pompoen in z'n geheel in de oven en snijdt het aan tafel in plakken. Een supergerecht voor de feestdagen!
Bekijk recept
Gevulde pompoen kerst
Vegetarische rode bietenburger
Deze vegetarische bietenburger is de lekkerste vega burger in tijden. Dit recept is makkelijk om zelf te maken en leuk om te serveren voor je gezin, familie of vrienden. Ook kinderen smullen van deze burger!
Bekijk recept
Vegetarische groentenburg

Overzicht van de lekkerste vegetarische kerstrecepten

Ik heb een paar handige overzichten gemaakt van kerstrecepten, zodat je makkelijk je eigen menu kunt samenstellen.

kerst vegetarisch
Vegetarisch kerstdiner

Daarnaast heb ik ook een paar kerstmenu’s voor je klaar staan met gerechten die ik zelf heb geselecteerd. Zo hoef je zelf helemaal niet meer na te denken over het samenstellen van een menu. Handig toch?!

Wat vind je van dit recept?

5 Comments

  1. Pingback: Vegetarische mini tarte tartin met gekarameliseerde ui - Foxilicious Voorgerecht

  2. Pingback: Kerskrans tulband met 'gehaktbrood' van linzen en pastinaak - Foxilicious Kidsproof

  3. Pingback: Kerst inspiratie: 7x lekker vegetarisch kerst voorgerecht - Foxilicious De lekkerste vegetarische kerstrecepten

  4. Pingback: Kerstmenu inspiratie: vegetarisch kerstmenu deel II - Foxilicious De lekkerste vegetarische kerstrecepten

  5. Pingback: Salade met gegrilde pompoen - Foxilicious De lekkerste vegetarische kerstrecepten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*