Vegetarische eenpanspasta

Tortellini met vegetarische paprika-tomaatsaus

Kidsproof vegetarische maaltijd

Daar is ie hoor, het nieuwe lievelingsgerecht van mijn kids! Joppe heeft heel lang geroepen dat lasagne zijn lievelingseten was, maar daar is onlangs officieel verandering in gekomen. Sinds kort staat deze tortellini met paprika-tomaatsaus namelijk op nummer 1. En dat is mooi, want de rest van het gezin vond het ook heerlijk! Dit is dan ook zeker een recept dat vaker bij ons op tafel komt te staan :).

Tortellini; rondjes pasta

Joppe noemt dit recept ‘rondjes pasta’. Hij vindt de vorm van tortellini blijkbaar super leuk en ik weet wel waarom… Deze pasta is namelijk ideaal om met de handen te eten. Het liefst doet hij ze als een soort Nibbit ringen om z’n vingers en likt hij ze er vervolgens vanaf. Een beetje smerig misschien, maar ik vind het stiekem wel leuk als hij zo van zijn eten geniet. En natuurlijk heeft hij voor het eten z’n handen gewassen ;).

Vegetarische eenpanspasta
Tortellini paprika tomaatsaus

Eenpansgerecht met pasta

Het leuke aan dit recept, is dat het een eenpansgerecht is. Je hebt er dus maar één pan voor nodig en het is ook nog eens heel snel klaar, ideaal toch?! Binnen 15 minuten heb je deze heerlijke pasta al op tafel getoverd. Een perfecte doordeweekse maaltijd als je het mij vraagt!
Je kookt de tortellini gaar in de paprika-tomaatsaus en dat scheelt je dus een extra pan. Daarnaast worden alle smaken heel goed opgenomen en dat proef je echt!

Ben jij ook zo gek op eenpansgerechten? Probeer dan ook eens deze eenpans mac ‘n cheese met bloemkool en deze té lekkere vegetarische eenpansmaaltijd met orzo, tomaten en burrata. Of neem een kijkje in de Tex-Mex keuken met dit Mexicaans éénpansgerecht met orzo.

Een pasta boven verwachtingen!

Nu denk je misschien; oke dit recept is kidsproof en makkelijk te maken, maar is dit ook lekker voor een volwassene? Het eerlijke antwoord is: JA! Ik was zelf enorm verrast toen ik het proefde. Soms heb ik een recept idee in mijn hoofd en valt het wat tegen als ik het heb gemaakt. Soms smaakt het precies zoals ik het had bedacht en soms smaakt het boven verwachting. Dit recept valt in de laatste categorie. Ik had wel gedacht dat het lekker was, maar dit was méér dan lekker!

Ingrediënten tortellini met paprika-tomaatsaus

Voor dit vliegensvlugge recept heb je ook nog eens vliegensvlug je boodschappen gedaan! Met slechts een handjevol ingrediënten creëer je namelijk al een ware smaaksensatie. Minimale benodigdheden, voor een maximaal resultaat, wat wil je nog meer?!

Dit heb je nodig:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s
  • 250 gram cherrytomaten
  • 500 gram tortellini gedroogd
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300 ml water
  • 200 ml kookroom
  • zout
  • peper
Vegetarische eenpanspasta

Tortellini met paprika-tomaat saus

Dit is waarschijnlijk het simpelste en lekkerste tortellini recept dat je in tijden hebt gegeten! Het staat binnen 15 minuten op tafel, bevat slechts een handjevol ingrediënten en is een ware smaaksensatie!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Kidsproof, Tortellini, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 624kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika's
  • 250 gram cherrytomaten
  • 500 gram tortellini gedroogd
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300 ml water
  • 200 ml kookroom
  • zout
  • peper

Optioneel, om te serveren

  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Snij de ui en knoflook fijn en bak in een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Let op dat het vuur niet te hoog staat, anders verbrandt de knoflook.
    Was de paprika's en snij in stukjes. Bak de paprika na 2 minuten mee.
  • Voeg nu de tomatenblokjes, cherrytomaten, tortellini, water en kookroom toe. Roer goed door. Doe nu de deksel op de pan en laat de tortellini in ongeveer 10-12 minuten gaar worden. Kijk af en toe of de saus nog voldoende nat is. Kookt het droog? Voeg dan een scheutje water toe.
  • Breng het gerecht indien nodig op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Kidsproof tips

  • Kindvriendelijker dan dit kun je het bijna niet krijgen. Mijn kinderen eten hier letterlijk hun vingers bij op. 
  • Maar misschien is toch de paprika een potentieel discussiepunt bij jou aan tafel? Laat deze dan achterwege, of snij superfijn. Je kunt eventueel eerst de tortellini achterwege laten en de saus pureren. Doe vervolgens de saus weer terug in de pan en voeg de tortellini toe en kook deze vervolgens gaar. Zo heb je geen stukjes in je saus! 

Voedingswaarde

Calorieën: 624kcal | koolhydraten: 76g | Eiwitten: 23g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 103mg | Zout : 712mg | Kalium: 702mg | Vezels: 9g | Suiker: 16g | Vitamine A: 2890IU | Vitamine C: 104mg | Calcium: 276mg | IJzer: 5mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Dat vind ik leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?

One Comment

  1. Pingback: Vegetarische pasta met venkel en citroen - Foxilicious Hoofdgerecht

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*