Vegan maaltijdsalade met gegrilde bloemkool

Plantaardige maaltijdsalade groente vegan

Vegan maaltijdsalade

Deze salade past perfect bij twee van mijn goede voornemens voor 2020: vaker vegan eten én meer maaltijdsalades maken met groente in de hoofdrol. Deze maaltijdsalade is min of meer een weerspiegeling van deze voornemens ;). Vegan, voedzaam en vol met groente!

Salade met gegrilde bloemkool

Bloemkool is de absolute hoofdrolspeler in deze maaltijdsalade! Om de bloemkool volledig tot zijn recht te laten komen, heb ik ervoor gekozen deze te grillen. Hierbij verdeel je de bloemkoolroosjes over een bakplaat, besprenkel je het geheel met olijfolie en strooi je er heerlijke garam masala kruiden over. Kwartietje grillen in de oven en klaar is je bloemkool! Persoonlijk vind ik deze manier van bloemkool bereiden misschien wel het állerlekkerst. Zeker een aanrader dus!

Plantaardige maaltijdsalade groente vegan
Vegan salade met gegrilde bloemkool

Voedzame vegan ingrediënten

Deze maaltijdsalade zit bomvol gezonde en voedzame ingrediënten. Met de basis van bloemkool is de salade sowieso al rijk aan groente. Verder heb ik er veldsla aan toegevoegd, om het geheel meer ‘salade waardig’ te maken.

De linzen zorgen er voor dat deze salade goed vult en het een echte maaltijdsalade wordt. Linzen zijn namelijk super voedzaam! Een perfecte eiwitrijke en plantaardige vleesvervanger als je het mij vraagt. Helemaal vegan friendly dus!

Makkelijke en smaakvolle dressing

De dressing voor deze salade in gemaakt op basis van vegan mayonaise en kerriepoeder. Simpeler kan haast niet! Voeg er een eetlepel water aan toe zodat het geheel wat vloeibaarder wordt en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Extra bite in je salade

Naast de linzen zorgen de amandelen en granaatappelpitjes in deze salade voor een extra bite. Het amandelschaafsel bak je kort op in de koekenpan. Dit zorgt ervoor dat de amandelen nóg meer smaak afgeven en net een tikje meer crunch krijgen. De granaatappelpitjes zijn van zichzelf al heerlijke frisse smaakbommetjes, dus daar hoef je verder niets meer mee te doen.

Veelzijdige vegan salade

Deze salade is lekker als voorgerecht, lunch of hoofdgerecht, maar kan ook prima als bijgerecht. Qua porties ben ik met dit recept uitgegaan van een lunchportie voor 2 personen. Dit is vergelijkbaar met een portie als bijgerecht voor 4 personen. Wil je deze salade graag eten als voorgerecht of hoofdgerecht? Dan raad ik je aan iets extra’s te rekenen. Je kunt de hoeveelheden en aantal grammen aanpassen naar wens. Let er wel op dat het geheel in verhouding blijft!

Ingrediënten vegan maaltijdsalade

Deze maaltijdsalade bevat relatief weinig ingrediënten. Het boodschappenlijstje voor deze salade bestaat uit:

  • 500 gram bloemkool roosjes
  • garam masala kruiden
  • olijfolie
  • 400 gram linzen uit blik 265 gram uitlekgewicht
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 85 gram veldsla
  • 105 gram granaatappelpitjes

Dressing

  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 0,5 theelepel kerriepoeder
  • zout
  • peper
Plantaardige maaltijdsalade groente vegan

Vegan gegrilde bloemkoolsalade

Dit is een super lekkere plantaardige maaltijdsalade met gegrilde bloemkool. Koolhydraatarm, vegan en super smaakvol. Met bloemkool, granaatappelpitjes, linzen, veldsla en een dressing met vegan mayonaise
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion, Vegan
Trefwoord: Aardappelsalade, Bloemkool, Kidsproof, Veganistisch
Porties: 2 personen
calorieën: 414kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool roosjes
  • garam masala kruiden
  • olijfolie
  • 400 gram linzen uit blik 265 gram uitlekgewicht
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 85 gram veldsla
  • 105 gram granaatappelpitjes

Dressing

  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 0,5 theelepel kerriepoeder
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met wat garam masala kruiden. Grill de bloemkool 15 minuten in de oven onder de grill.
  • Bak de amandelschaafsel in een koekenpan goudbruin.
  • Doe de veldsla in een slakom. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Besprenkel de linzen met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verdeel over de veldsla.
  • Verdeel de bloemkool, linzen, granaatappels en amandelschaafsel over de veldsla.
  • Maak de dressing in een flesje of schaaltje met 3 eetlepels vegan mayonaise, 1 eetlepel water, 0,5 theelepel kerriepoeder, zout en peper. Roer goed door. Schenk de dressing over de salade.

Kidsproof tips

  • Voor de kids doe ik altijd wat aanpassingen aan salades. Ik maak voor hen een apart bakje. Hierin doe ik wel bloemkool en granaatappelpitjes. Mijn ene kind eet wel linzen en de ander niet, dus de een heeft wel linzen in haar bakje en de ander niet. Ik vul hun bakjes verder aan met rauwkost. 

Voedingswaarde

Calories: 414kcal | Carbohydrates: 66g | Protein: 27g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 91mg | Potassium: 1875mg | Fiber: 24g | Sugar: 16g | Vitamin A: 3014IU | Vitamin C: 145mg | Calcium: 141mg | Iron: 9mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Vegetarische wraps met vegetarisch gehakt Vegetarische wraps met mais, bonen en groente
Orzo: 10 x de lekkerste vegetarische recepten met orzo Makkelijk en lekker vegetarisch recept

2 reacties op “Vegan maaltijdsalade met gegrilde bloemkool

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *