Gnocchi met champignon roomsaus

Vegetarische gnocchi

Liefde voor Italië

Wat kunnen die Italianen toch goed koken! En wat hebben ze toch de meest pure en lekkere recepten! Hopelijk kunnen we snel weer naar Italië op vakantie om te genieten van het prachtige land en de heerlijke Italiaanse keuken, maar voor nu moeten we de Italië nog even zelf in huis halen. Met dit recept voor gnocchi met champignon roomsaus moet dat zeker lukken!

Vegetarische gnocchi
Gebakken gnocchi met champignon roomsaus

Vegetarisch gnocchi recept

Gnocchi is een pastasoort gemaakt van aardappel en tarwemeel. In Italië wordt het ontzettend veel gegeten. Je kunt het koken en serveren met bijvoorbeeld een lekkere tomatensaus, of verwerken in een maaltijdsoep. Zelf vind ik gnocchi het lekkerst als je ze bakt in een flinke scheut olijfolie. Het duurt iets langer dan koken, maar de smaak is het absoluut waard! Door gnocchi te bakken krijgt het een heerlijk krokant korstje. Lijkt het je wat? Probeer dan ook zeker eens de volgende recepten met gebakken gnocchi:

Gebakken gnocchi met pesto en gegrilde cherrytomaat
Op zoek naar een makkelijk en smaakvol vegetarisch pastarecept? Probeer dan deze gebakken gnocchi met zelfgemaakte pesto en gegrilde cherrytomaatjes. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een top maaltijd.
Bekijk recept
Vegetarische gnocchi
Gebakken gnocchi met tuinbonen, sperziebonen en buffel mozzarella
Recepten met gebakken gnocchi kun je niet genoeg hebben. Het is namelijk zo gruwelijk lekker. Met deze gebakken gnocchi met tuinbonen, sperziebonen, buffel mozzarella en pesto maak je je eters blij. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Bekijk recept
Vegetarische gnocchi
Gebakken gnocchi met gegrilde cherrytomaat en mais
Deze gnocchi met gegrilde cherrytomaat en mais is een super makkelijk en smaakvol vegetarisch gerecht. Met deze maaltijd heb je met gemak je dagelijkse portie groente binnen. Kinderen likken hun vingers af bij deze Italiaanse pasta.
Bekijk recept
Vegetarische pasta recept

Zelfgemaakte champignon-roomsaus

Mijn liefde voor Italië betuig ik met een heerlijk gnocchi recept. En hoe maak je dit lekkerder dan met een zelfgemaakte champignon roomsaus!? Een hele simpele en snelle saus die ongekend lekker is! Gemaakt van, jawel, champignons en kookroom. De smaakmaker in deze saus is een lekkere Italiaanse balsamico azijn. Het ‘geheime ingrediënt’ dat deze saus nóg lekkerder maakt is truffelolie. Hierin bak ik de champignons voor ongeveer 5 minuutjes gaar. Voeg de kookroom, balsamico azijn en een half bouillonblokje toe en breng op smaak met zout en peper. Laat een paar minuten pruttelen en je hebben een heerlijke romige saus!

Gnocchi met veldsla

Ik serveerde deze gnocchi met veldsla, om nog wat extra bite te creëren en wat extra groente binnen te krijgen. Je kunt er natuurlijk ook gewoon een lekkere salade bij serveren. Kies wat jij het lekkerst vindt!

De lekkerste vegetarische pasta recepten

Vond je dit een lekker gerecht? Of ben je benieuwd naar andere vegetarische pasta recepten? Ik heb mijn 10 lekkerste vegetarische pasta’s hier voor je op een rij gezet!

Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Vegetarisch stoofpotje met jackfruit kerst Kerstmenu inspiratie: vegetarisch kerstmenu deel I
Kerstmenu inspiratie: vegetarisch kerstmenu deel II Vegetarisch bijgerecht kerst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *