Wraps met gegrilde groente, ricotta en falafelburger reepjes

Vegetarische wraps groene asperge

Wraps zijn altijd een goed idee! Althans, bij ons thuis. Want als ik vertel dat we wraps gaan eten, dan krijg ik daar zeker de handen voor op elkaar. Het fijne van wraps vind ik, dat de kids zelf hun wrap kunnen beleggen. Dat geeft ze het gevoel dat ze het zelf voor het zeggen hebben. Alleen heb ik natuurlijk bepaald waar ze uit kunnen kiezen ;). Dat vind ik dus ook leuk aan wraps: je kunt er echt van alles op doen en zo heb je heel eenvoudig een hele lekkere vegetarische maaltijd en kun je ze elke keer op een andere manier eten.

Seizoensgroente

Voor deze wraps koos ik voor groene asperges. Want die zijn immers vol in het seizoen. Daarnaast ging ik voor courgettes, want die smaken er ook heerlijk bij.

Groente grillen

De groente heb ik gegrild met een grillijzer. Je kunt ook een grillpan gebruiken. Heb je geen grillpan of grillijzer? Gril de groente dan in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de groente. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en bak 20-25 minuten, totdat de groente mooi goudbruin kleurt.

BOON

Deze wraps maakte ik met de falafel burger van BOON. Als je vaker iets van mijn blog hebt gekookt, dan weet je waarschijnlijk dat ik niet heel veel gebruik maak van vleesvervangers. Ik hou niet van vega producten waarbij vlees wordt nagebootst. Ik vind het trouwens wel heel goed dat die producten bestaan, want echte vleeseters vinden die burgers misschien wel heel lekker en dat zorgt ervoor dat er vaker mensen vegetarisch eten. Maar goed, ik eet eigenlijk alleen vervangers als ze iets toevoegen. En dat is bij de producten van BOON zeker het geval! BOON maakt gebruik van plantaardige, lokale producten, met als hoofdingrediënt (je raad het al…) bonen! En dat proef je. Eén van mijn favoriete BOON producten, is de falafel burger die ik voor dit recept heb gebruikt. De burger is vol van smaak en voegt echt iets toe aan deze wraps.

De producten van BOON kun je trouwens in de supermarkt kopen, van AH, tot Jumbo, Plus, Picnic en Crisp en nog meer verkooppunten. De chili burger en falafel burger zijn hun meest populaire producten.

Vegetarische wraps groene asperge

Wraps met gegrilde groente, ricotta en falafel burger reepjes

Echt eens wat anders! Met deze wrap met gegrilde groente, falafel burger reepjes en ricotta heb je een heerlijke vegetarische maaltijd. Een lekker frisse maaltijd voor het voorjaar en de zomer.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Falafelburger, Groene asperge, Ricotta, Vegetarisch, Wraps
Porties: 4 personen
calorieën: 437kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 100 gram groene asperge tips
  • 2 courgettes
  • 2 falafel burgers
  • 250 gram ricotta
  • 7 gram verse dille
  • zout
  • peper
  • 8 wraps
  • 80 gram veldsla

Instructies

  • Was de groente. Snij de courgette in schuine plakken. Verwarm een grillpan of grillijzer. Besprenkel de pan met olijfolie en grill de courgette en groene asperge aan 2 kanten tot er een mooie grillstreep ontstaat. Zet de groente even apart, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
    Grill ook de twee falafelburgers tot ze mooie grillstrepen hebben. Snij de burgers hierna in reepjes van ongeveer 1-1,5 cm breed.
  • Doe de ricotta in een schaal. Hak de blaadjes van de dille fijn en roer door de ricotta. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en peper.
  • Verwarm intussen de wraps.
  • Maak de wraps op, door ze eerst in te smeren met een flinke klodder ricotta. Beleg de wraps met een handje veldsla, de gegrilde groente en falafel burger reepjes.

Kidsproof tips

  • Mijn kids zijn gek op wraps. Zeker als ze zelf de wrap mogen beleggen. Dus zet alle ingredienten op tafel en laat ze zelf de wrap beleggen.
  • Vallen de gegrilde groente niet in de smaak? Vul dan aan met bijvoorbeeld cherrytomaat, komkommer of mais. 
  • Je kunt eventueel een beetje ricotta zonder dille apart houden voor de kids. 

Voedingswaarde

Calories: 437kcal | Carbohydrates: 53g | Protein: 21g | Fat: 16g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 34mg | Sodium: 810mg | Potassium: 703mg | Fiber: 5g | Sugar: 7g | Vitamin A: 2082IU | Vitamin C: 28mg | Calcium: 291mg | Iron: 5mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Hongaarse goulash Gevarieerd vegetarisch weekmenu – week 2
Gnocchi met pesto en gegrilde cherrytomaat Vegetarische gnocchi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *