Rode koolsla met appel, en truffel mayonaise

Coleslaw met truffel mayonaise

Kool is ideaal als basis voor een salade

Soms heb ik echt geen idee wat ik moet doen met een restje kool. Ik vergeet namelijk weleens hoe lekker het is om koolsla te eten. Gelukkig heb ik inmiddels zelf heel wat lekkere recepten met kool op mijn website staan. Waaronder ook een aantal recepten voor koolsla. Eén ‘gewone’ variant en een Tex Mex koolsla. Allebei super lekker. Dat bracht me op het idee om weer eens een nieuw koolsla recept te maken. Kool is namelijk super veelzijdig. Met een lekkere dressing of wat lekkere toppings maak je heel eenvoudig een nieuwe verrassende salade. En zo geschiede..

Truffel mayonaise als sladressing

De laatste tijd ben ik verslaafd geraakt aan truffel mayonaise. Ik heb het super vaak voorbij zien komen bij Ilona, de bitterballen koningin zweert namelijk bij truffel mayo als dip bij bitterballen. Ik moest het zelf ook maar is proberen…en dat heb ik geweten! Sindsdien heb ik een soort verslaving opgebouwd. Ik eet het niet alleen bij bitterballen, maar het is bijvoorbeeld ook heel lekker op een cracker met kaas, met een paar plakjes komkommer erop. En ik gebruik het dus als sladressing. Truffel mayonaise geeft namelijk een super lekkere smaak aan een salade. Perfect ook voor een koolsla! Ik gebruik trouwens zelf altijd de truffel mayonaise van Jean Baton. (geen sponsoring hoor, gewoon fan). Deze koop je gewoon in de supermarkt!

Lekker bij een vegetarische burger

Deze koolsla kun je natuurlijk als lunch eten, of als voorgerecht of bijgerecht. Persoonlijk vind ik koolsla heel lekker bij een vegetarische burger. Denk bijvoorbeeld aan een bietenburger of een linzen burger.

Coleslaw met truffel mayonaise

Rode koolsla met appel en truffel mayonaise dressing

Deze rode koolsla met appel en truffel mayonaise is een heerlijke vegetarische salade. Eet de salade als lunch, als voorgerecht of bijgerecht. De appel zorgt voor een frisse smaak en de truffel mayonaise maakt het helemaal af.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion, Hollands
Trefwoord: Koolsla, Rode kool sla, Salade, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 42kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 0,5 rode kool
  • 1 appel
  • 2 handen rozijnen
  • 2 handen pijnboompitten
  • 2 eetlepels truffel mayonaise
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de rode kool en snij in dunne reepjes en doe in een salade schaal.
  • Snij de appel in dunnen reepjes of blokjes. Voeg toe aan de rode kool.
  • Verwarm de pijnboompitten in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Voeg toe aan de rode kool. Voeg ook de rozijnen toe.
  • Meng 2 eetlepels truffel mayonaise met 1 eetlepel olijfolie. Meng de dressing door de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Kidsproof tips

  • Deze salade is niet per sé een kidsproof recept. Rauwe kool is bij de meeste kinderen geen favoriet. Mijn kids hebben genoten van een bakje rauwkost :). 

Voedingswaarde

Calories: 42kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 2g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 32mg | Potassium: 255mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1170IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 47mg | Iron: 1mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Vegetarische pasta fusili champignon paprika Vegetarische pasta stroganoff
Vegetarische spinazietaart van filodeeg met feta Spanakopita

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *