Recept voor zelfgemaakte foe yong hai met veel groente

Foe yong hai recept

Foe yong hai. Ieder Chinees restaurant zal het ongetwijfeld op het menu hebben staan. Foe yong hai is een als het ware een omelet met groente in zoetzure saus. Zo ingewikkeld als de naam is, zo gemakkelijk is het recept! De lekkerste foe yong hai maak je namelijk heel eenvoudig zelf! Dit recept voor zelfgemaakte foe yong hai is ook nog eens een stuk gezonder. Een heerlijk vegetarisch gerecht waar het hele gezin van zal smullen!

Super snelle vegetarische zoetzuur
Deze vegetarische zoetzure saus maak je snel, zonder pakjes en zakjes. Een heerlijke maaltijd voor de doordeweekse avond. Kinderen zijn er dol op!
Bekijk recept
Tempeh met zoetzure saus, sperziebonen, champignons en paprika
Atjar tjampoer zelf maken
Atjar tjampoer is ontzettend makkelijk en goedkoop om zelf te maken. Met een kool, wortel en kurkuma maak je heel eenvoudig je eigen atjar!
Bekijk recept
Zelfgemaakte atjar tjampoer

Foe yong hai zonder pakjes of zakjes

Ik ben groot voorstander van koken zonder pakjes of zakjes. Het liefst maak ik dan ook alles zelf, zo ook deze foe yong hai. Het recept voor deze zelfgemaakte foe yong hai bestaat uit 3 elementen: zoetzure saus, omelet en een mengsel van groente met eventueel rijst. Het is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. Alleen de zoetzure saus heeft wat tijd nodig om in te koken. De bereiding van de omelet en het roerbakmengsel is een kwestie van bakken in de pan.

Ik serveer de omelet, vul deze met roerbakgroente en doe daarover de zoetzure saus. Voor een completere maaltijd kun je er optioneel rijst bij serveren. Of wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte atjar tampoer? Een heerlijke vegetarische comfort food maaltijd!

Omelet met roerbakgroente en zoetzure saus
Vegetarische foe yong hai zonder pakjes en zakjes

Zoetzure saus zelf maken

Wat foe yong hai zo lekker maakt, is de zoetzure saus. Met de juiste ingrediënten in huis kun je deze heel gemakkelijk zelf maken. De basis van de saus bestaat uit een uitje, gember en chilipoeder. Dit bak je aan in olie. Vervolgens voeg je gehalveerde cherrytomaatje toe, azijn, sojasaus en wat suiker. Dit mengsel laat je pruttelen voor ongeveer 15 minuutjes en dan is je saus klaar om geserveerd te worden! Mocht je graag een hele gladde saus willen? Dan kun je deze zelfs nog even pureren met een staafmixer.

Ingrediënten zoetzure saus

  • 1 rode ui
  • 1 halve chilipeper
  • 4 cm verse gember
  • 250 gram cherrytomaten
  • 35 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel azijn

Meer vegetarische recepten uit de Aziatische keuken

Geïnspireerd geraakt door dit recept voor zelfgemaakte foe yong hai? En op zoek naar meer inspiratie voor de lekkerste vegetarische recepten uit de Aziatische keuken? Check dan zeker even onderstaande gerechten. Stuk voor stuk heerlijke maaltijden om je vingers bij af te likken!

Noedelsalade met pindadressing
Deze vegetarische noedelsalade is een heerlijk frisse salade. Lekker als lunch, of als avondeten op een warme zomeravond. De salade is rijkelijk gevuld met groente, zoals komkommer, wortel en kool. De zelfgemaakte pindadressing maakt het helemaal af!
Bekijk recept
Vegetarische noedels
Vegetarische ajam ketjap met seitan en zelfgemaakte atjar tjampoer
Dit is een heerlijke vegetarische variant op ajam ketjap of babi ketjap. Deze ajam ketjap is gemaakt met seitan. Serveer met sperziebonen, rijst en atjar tjampoer en je hebt een heerlijke Aziatische maaltijd.
Bekijk recept
Vegetarische babi ketjap
Sajoer boontjes
Deze sajoer boontjes maak je heel eenvoudig zonder pakjes en zakjes. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Deze vegetarische Aziatische topper staat binnen 15 minuten op tafel. Serveer met wat rijst en/of naan brood en je hebt een heerlijke maaltijd!
Bekijk recept
Aziatische boontjes

Vegetarische foe yong hai zonder pakjes en zakjes

Foe yong hai ken je vast wel van de Chinees. Het is een Aziatisch gerecht met ei, groente en zoetzure saus. Ik heb een verantwoorde versie van foe yong hai uitgewerkt, zonder pakjes en zakjes. Vegetarisch en vol met groente. Heerlijk comfort food voor het hele gezin. 
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees, Fusion
Trefwoord: Foe yong hai, Kidsproof, Omelet, Vegetrisch
Porties: 4 personen
calorieën: 594kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

Zoetzure saus

  • 1 rode ui
  • 1 halve chilipeper
  • 4 cm verse gember
  • 250 gram cherrytomaten
  • 35 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel azijn

Voor de omelet

  • 10 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 1 theelepel sesamolie

Overig

  • 1000 gram roerbakgroente bijvoorbeeld broccoli, sperziebonen, wortel, paprika, taugé, prei, champignon
  • zout
  • peper
  • zonnebloemolie

Optioneel

  • 250 gram (zilvervlies)rijst

Instructies

  • Als je rijst erbij wilt serveren, kook deze dan alvast volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Zoetzure saus

  • Maak eerst de zoetzure saus. Verwarm een scheut zonnebloemolie in een steelpan.
    Snij de ui, gember en chilipoeder fijn en bak deze in de zonnebloemolie.
  • Was de cherrytomaat en halveer de tomaatjes. Voeg de tomaten toe aan de pan. Voeg ook de suiker, azijn en sojasaus toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper. Pureer de saus eventueel.

Omelet

  • Pak een kom en kluts hier de eieren in. Roer de eieren goed door. Snij de knoflook en gember fijn en voeg deze toe aan het eimengsel. Breng op smaak met sesamolie, zout en peper. 
  • Zet een koekenpan klaar en verwarm hier een scheutje zonnebloemolie in. Schenk het omeletmengsel in de pan. Bepaal van tevoren of je 2 of 4 omelets wil maken. Schenk dan dus 1/4 of 1/2 van het omeletmengsel in de pan. Doe een deksel op de pan en bak het ei totdat de bovenkant van het ei niet meer vochtig is. Keer het ei om en bak de tweede kant nog eens een paar minuten. 

Roerbakgroente

  • Schil de gember en snij in kleine stukjes.
    Was de rest van de groente en snij in hapklare stukjes.
    Het is handig om de harde groente (zoals sperziebonen, wortel en broccoli) even kort te blancheren. Dit doe je door de harde groente ongeveer 5 minuten te koken in kokend water en vervolgens af te spoelen met ijskoud water.
  • Verwarm een halve eetlepel sesamolie en een eetlepel zonnebloemolie in een wok of hapjespan.
    Roerbak hierin alle groenten (met uitzondering van taugé, die voeg je aan het einde toe). Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de omelet met roerbakgroente en zoetzure saus. En optioneel met rijst.

Kidsproof tips

  • Deze foe yong hai vinden kinderen vaak heel lekker. Je kunt zelf kiezen welke groenten je erbij roerbakt. Je kunt eventueel een deel van de groenten koken en vervolgens pureren en door het omeletmengsel doen. 

Voedingswaarde

Calorieën: 594kcal | koolhydraten: 94g | Eiwitten: 28g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 409mg | Zout : 346mg | Kalium: 986mg | Vezels: 13g | Suiker: 11g | Vitamine A: 13699IU | Vitamine C: 40mg | Calcium: 152mg | IJzer: 6mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Dat vind ik leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*