Vegetarische lasagne uit de pan

Snelle en makkelijke vegetarische eenpanslasagne

Lasagne uit de pan

Lasagne uit de pan, oftewel, een eenpanslasagne! Ik ben er gek op! Het is niet alleen super lekker, maar ook super snel én super gemakkelijk om te maken. Binnen 15 minuten staat deze vegetarische eenpanslasagne namelijk al op tafel. De lasagne zit vol met verse groente en heeft een lekker romig sausje. Dit is puur comfort food voor de hele familie!

Ik heb ook een recept voor een eenpanslasagne op z’n Mexicaans. Een heerlijke comfort food maaltijd met mais, bonen, paprika en tomaat. Nog wat tortilla chips en avocado en je hebt je hebt de lekkere texmex eenspanslasagne!

Mexicaanse eenpanslasagne
Voor deze Mexicaanse lasagne heb je geen oven nodig. Met 1 pan tover je in no time dit heerlijke vegetarische gerecht op tafel. De eenpans lasagne zit vol met heerlijke peulvruchten, mais, paprika en tomaat. Een lekker maaltje om je tafelgasten mee te verrassen.
Bekijk recept
Lasagne zonder oven

Meer vegetarische lasagne recepten

Het is geen geheim dat ik gek ben op de Italiaanse keuken. Een goede lasagneschotel mag daarbij natuurlijk niet ontbreken! Ik heb inmiddels een heleboel lekkere en vegetarische lasagnes op mijn website staan die stuk voor stuk het proberen waard zijn! Variërend van een klassieke lasagne met zelfgemaakte bechamelsaus tot een lasagne verde. Ik zet hieronder een aantal toppers voor je op een rijtje:

Vegetarische lasagne met pompoen en venkel
Een heerlijke vegetarische herfst lasagne met pompoen, venkel en zelfgemaakte bechamelsaus. Deze lasagne is net even iets anders dan de klassieke lasagne bolognese. Hij is ook nog eens makkelijk om te maken.
Bekijk recept
Herfst lasagne
Lasagne met paprika en koolrabi bechamelsaus
Dit is waarschijnlijk de meest verrassende lasagne die je ooit hebt geproefd. Een zoete paprikatomatensaus, met een romige zelfgemaakte bechamelsaus met koolrabi. De ideale vegetarische lasagne!
Bekijk recept
De beste vegetarische lasagne
Lasagne verde
Deze open lasagne met groene zomergroente hoef je niet te bakken in de oven en is een plaatje op tafel! Deze no bake lasagne is heerlijk fris van smaak en daarom perfect voor de zomer. Heb je een etentje en wil je mensen verwennen? Of heb je gewoon zin om jezelf te verwennen, probeer dan deze super lekkere vegetarische lasagne!
Bekijk recept
Vegetarische lasagne

15 minute meal

Dit recept voor een vegetarische eenpanslasagne is super mega snel! Normaalgesproken heeft lasagne uit de oven een behoorlijke tijd nodig om gaar te bakken. Bij dit recept is de bereidingstijd aanzienlijk korter. Binnen een kwartier heb je deze lasagne uit de pan al op tafel staan! Het is hierbij van belang dat je verse lasagnebladeren gebruikt. Deze kun je in repen snijden en toevoegen aan je lasagnesaus in de pan. Uiteindelijk heeft de pasta maar een paar minuutjes nodig om gaar te koken in de saus.
Garneer eventueel met Parmezaanse kaas en basilicum en je heb binnen no time een heerlijke Italiaanse maaltijd geserveerd!

Vegetarische lasagne uit de pan
Makkelijke vegetarische eenpans lasagne

Ingrediënten vegetarische eenpanslasagne

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 500 gram cherrytomaten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blokje groente bouillon
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden gedroogd
  • 250 gram verse lasagne bladen
  • 240 gram linzen uit blik uitlekgewicht 240 gram, blik van 400 gram
  • zout
  • peper
  • 250 ml kookroom
  • 40 gram Parmezaanse kaas

De ingrediëntenlijst voor dit recept is iets langer dan dat je wellicht van mij gewend bent. Maar schrik niet, want de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk standaard al in huis. Zoals peper, zout, olijfolie, ui, knoflook, een bouillonblokje etc. De verschillende verse groente maken dit lijstje wat langer, maar hierbij kun je ook voor de easy option kiezen; een kant en klare zak Italiaanse roerbakgroente.

Eiwitrijke vegetarische maaltijd

Om de vegetarische eenpanslasagne wat meer body te geven, heb ik ervoor gekozen om linzen toe te voegen. Linzen zijn een eiwitrijke peulvruchtensoort. Ze passen perfect bij deze lasagne en zijn als het ware de plantaardige vervanger voor gehakt. Een lekker én voedzaam alternatief voor zowel vegetariërs als veganisten!

Vegetarische lasagne uit de pan

Makkelijke vegetarische eenpanslasagne

Voor deze lasagne heb je geen oven nodig. Met 1 pan tover je in no time dit heerlijke vegetarische gerecht op tafel. De eenpans lasagne zit vol met heerlijke groente. Puur comfort food en dat terwijl het super makkelijk is om te maken!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Kidsproof, Lasagne, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 500kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika's
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 500 gram cherrytomaten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blokje groente bouillon
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden gedroogd
  • 250 gram verse lasagne bladen
  • 240 gram linzen uit blik uitlekgewicht 240 gram, blik van 400 gram
  • zout
  • peper
  • 250 ml kookroom
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Optioneel, om te garneren

  • verse basilicum

Instructies

  • Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie. 
  • Was de paprika's, courgette cherrytomaten. Snij de paprika en courgette in stukjes. Snij de champignons in plakjes en de cherrytomaten doormidden.
    Voeg de groente, met uitzondering van de tomaatjes toe aan de ui. Bak ongeveer 5 minuten mee. 
  • Voeg de cherrytomaten, tomatenblokjes, het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden toe en blus af met 200 ml water. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
    Roer de kookroom door de saus.
  • Giet de linzen af en spoel af met water.
    Snij de verse lasagne bladen in de lengte in repen van ongeveer 3 cm breed.
    Voeg de linzen en lasagne bladen toe aan de saus en laat nog een paar minuten pruttelen, zodat de lasagnebladen mooi gaar zijn.
    Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel met verse basilicum.

Kidsproof tips

  • Kinderen zijn vaak gek op lasagne en pasta met rode saus. Dit is daarom een potentieel succesrecept!
  • Pureer de saus eventueel voordat je de linzen en lasagne bladen toevoegt, dan krijg je een gladde saus zonder stukjes groente. 

Voedingswaarde

Calorieën: 500kcal | koolhydraten: 58g | Eiwitten: 19g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 14g | Cholesterol: 76mg | Zout : 343mg | Kalium: 1243mg | Vezels: 11g | Suiker: 17g | Vitamine A: 3513IU | Vitamine C: 128mg | Calcium: 262mg | IJzer: 6mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Dat vind ik leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Vegetarische lasagne uit de pan
Makkelijke vegetarische eenpans lasagne
Wat vind je van dit recept?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*