Recept voor Mexicaanse eenpanslasagne

Lasagne zonder oven

Lasagne als eenpansgerecht

Ik ben dol op vegetarische eenpansgerechten! Het scheelt je een boel afwas en het zijn vaak snelle recepten. Ook ben ik dol op lasagne. Ik vind het heerlijk comfort food! Ik ben deze twee liefdes gaan combineren en dat resulteerde in deze fantastische Mexicaanse eenpanslasagne! Een lasagne met een Mexicaanse twist en bereid in een pan in plaats van een oven. Hoe leuk is dat!? En ook nog een geweldig lekker kan ik je vertellen!

Mexicaanse lasagne

Eerder maakte ik al een recept voor Mexicaanse lasagne uit de oven. Deze Mexicaanse eenpanslasagne is hier een variant op, maar dan net een tikkeltje bijzonderder. De basissaus voor de Mexicaanse eenpanslasagne is eigenlijk hetzelfde als mijn recept voor chili sin carne. De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 250 gram cherrytomaten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 480 gram zwarte bonen 
  • 285 gram mais
  • 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix zelf maken

De Mexicaanse kruidenmix is dé smaakmaker voor de lasagnesaus. Deze kun je eenvoudig zelf maken. Check hiervoor zeker even ontstaand recept! Het is super eenvoudig en een stuk goed goedkoper én gezonder dan een pakje kant en klare taco of burrito kruiden uit de supermarkt. Deze kun je als alternatief natuurlijk wel gebruiken in dit recept, maar ik raad je zeker aan om zelf aan de slag te gaan!

Mexicaanse kruidenmix
Met deze super makkelijke Mexicaanse kruidenmix hoef je nooit meer een zakje taco of burrito kruiden te kopen in de winkel. Scheelt geld en een grote hoeveelheid zout! 
Bekijk recept
Taco burrito kruiden

Lasagne in een pan bereiden

Lasagne bereid je oorspronkelijk in een oven. Hier heb ik ook tal van recept voor uitgewerkt op mijn blog en man wat ben ik hier fan van! Van een klassieke lasagne met rode saus tot een super lekkere groente lasagne. Maar wist je dat het ook heel smaakvol en gemakkelijk is om lasagne in een pan te bereiden? Het heeft iets weg van lasagnette. Een smallere en lintvormige variant van lasagne. In dit recept maak ik daarom gebruik van verse lasagnebladen. Deze kan ik namelijk direct in de vorm snijden die ik wil, lange slieren dus.

Je kunt eventueel ook droge lasagnevellen gebruiken voor dit recept. Deze kun je helaas niet van tevoren in slierten snijden. Je kookt ze daarom kort zodat ze flexibel zijn en snijd ze daarna in repen. Gooi niet een heel pak in één keer in een pan kokend water. Als je dit doet gaat alles aan elkaar kleven en dat wil je natuurlijk niet. Ik raad je daarom aan om de droge bladen 1 voor 1 kort voor te koken.

Heb je veel tijd? Dan kun je zelfs je eigen pasta maken!

Meer vegetarische eenpansgerechten

Dol op het gemak van eenpansgerechten? Dan heb ik nog een aantal heerlijke vegetarische recepten voor je ter inspiratie!

Mexicaans éénpansgerecht met orzo
Eenpansgerechten zijn ideaal voor een doordeweekse dag. Met één pan en een handjevol ingredienten tover je binnen 15 minuten een heerlijke vegetarische Mexicaanse maaltijd op tafel.
Bekijk recept
Vegetarisch Mexicaans zwarte bonen en mais
Vegetarische eenpansmaaltijd met orzo, tomaten en burrata
Zin in een makkelijke en lekkere maaltijd? Maak dan deze orzo met cherrytomaat en burrata. Een heerlijke vegetarische maaltijd waar je maar één pan voor nodig hebt. En nog eens super kidsproof ook!
Bekijk recept
Vegetarische pasta met burrata
Eenpans mac ‘n cheese met bloemkool
Dit is een makkelijke mac 'n cheese met bloemkool. Je hebt slechts één pan en een ovenschotel nodig (en flink veel kaas). Puur comfort food.
Bekijk recept
Ovenschotel met pasta met bloemkool

Vegan lasagne

Dit recept voor Mexicaanse eenpanslasagne is van nature al vegetarisch, maar kun je ook volledig vegan maken als je dat graag wilt. Met een paar kleine aanpassingen is het recept volledig plantaardig! Hiervoor moet je goed opletten dat je plantaardige lasagnevellen koopt en geen lasagne alluovo, met ei dus. Verder kun je de lasagne optioneel garneren met creme fraiche of huttenkase. Voor een vegan variant van dit recept kun je deze optie weg laten of voor een topping van een plantaardige roomsoort kiezen. Kies wat jij wilt!

Lasagne zonder oven

Mexicaanse eenpanslasagne

Voor deze Mexicaanse lasagne heb je geen oven nodig. Met 1 pan tover je in no time dit heerlijke vegetarische gerecht op tafel. De eenpans lasagne zit vol met heerlijke peulvruchten, mais, paprika en tomaat. Een lekker maaltje om je tafelgasten mee te verrassen.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, Texmex
Trefwoord: Chili sin carne, Mais, Zwarte bonen
Porties: 4 personen
calorieën: 429kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 250 gram cherrytomaten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 480 gram zwarte bonen uit blik, uitlekgewicht. 2 blikken van 400 gram
  • 285 gram mais uit blik, uitlekgewicht. Blik van 300 gram.
  • 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix zie recept op mijn blog, of gebruik een zakje tacokruiden
  • 125 gram verse lasagne bladen
  • zout
  • peper

Optioneel om te garneren

  • 1 avocado
  • nacho chips
  • verse koriander
  • 4 eetlepels creme fraiche of huttenkase

Instructies

  • Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie. 
  • Snij de paprika in stukjes en de cherrytomaten doormidden en voeg toe aan de ui. Bak ongeveer 5 minuten mee. 
  • Spoel de bonen en mais af en voeg de bonen, mais en tomatenblokjes toe.
    Snij de lasagne vellen in repen van ongeveer 3-4 cm breed. Voeg de slierten toe aan de chili. Laat nog eens 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en peper.  

Optioneel, om te serveren

  • Garneer eventueel met wat plakjes avocado, een klodder creme fraiche of huttenkase en verse koriander. Serveer met nacho chips.

Kidsproof tips

  • Kinderen vinden chili sin carne én lasagne vaak heel lekker! Deze combinatie is daarom heerlijk. 
  • Is het toch iets teveel een ‘prutje’ voor jouw kind. Maak er dan toch een lasagne ovenschotel van. 

Voedingswaarde

Calories: 429kcal | Carbohydrates: 74g | Protein: 19g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 152mg | Potassium: 1375mg | Fiber: 19g | Sugar: 14g | Vitamin A: 919IU | Vitamin C: 36mg | Calcium: 102mg | Iron: 6mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
rijst met kerrie vegetarisch Rijst met kerrie, sperziebonen en jackfruit
Surinaamse roti met ei Wraps met sperziebonen, ei en aardappel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *