Pasta met zelfgemaakte rode pesto

Pasta pesto vegetarisch

Makkelijke doordeweekse maaltijd

Deze pasta met zelfgemaakte rode pesto is een perfect voorbeeld van een makkelijke doordeweekse maaltijd. Pasta is voor mij echt comfort food en wordt door mijn kinderen ook naar hartelust gegeten. Ik heb dan ook veel pastarecepten uitgewerkt en ik zit nog steeds vol met inspiratie. Nu ben ik sowieso dol op pasta met pesto, maar ik vind het nog nét wat lekkerder als je de pesto zelf maakt. En laat dat nou helemaal niet moeilijk zijn! De pesto is gemaakt op basis van cherrytomaat, zongedroogde tomaat en paprika.

Pasta pesto vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte rode pesto

Ingrediënten voor zelfgemaakte rode pesto

  • 2 paprika’s rood, oranje of geel
  • 500 gram cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels pijnboompitten

Pasta met een vleesvervanger

Wil je iets meer eiwitten eten en dit recept toch vegetarisch houden? Bak dan wat vegetarische stukjes en roer deze aan het einde door de pasta. Ik gebruik hiervoor Peas Maker stukjes en als je het mij vraagt is dit dé vleesvervanger! Het recept met vegetarische stukjes heb ik natuurlijk ook voor jullie.

Meer vegetarische pastarecepten

Ben je net als ik dol op pasta? Ik heb een aantal lekkere varianten op een rij gezet!

Pasta met gevulde portobello met tomaat en feta
Een heerlijk pasta gerechtje met gevulde portobello. De portobello is gevuld met tomaat en feta. Makkelijk om te maken en rijk van smaak.
Bekijk recept
Vegetarische gevulde portobello
Pasta met venkel en citroen
Venkel en citroen is een combinatie made in heaven. Deze super snelle tagliatelle met venkel en citroen is een geweldige vegetarische maaltijd. Verras je lief, kids, vrienden en familie met dit makkelijke en super smaakvolle gerecht!
Bekijk recept
Tagliatelle vegetarisch recept
Vegetarische pasta met pompoen en burrata
Dit is een makkelijk en snel pasta recept met pompoen uit de oven. De pompoen is gekruid met kaneel en chilipeper. Dit geeft een heerlijke smaak aan de pasta. De romige burrata maakt dit gerecht helemaal af. Een perfect vegetarisch recept voor de herfst en de winter
Bekijk recept
Vegetarisch recept pompoen
Pasta pesto vegetarisch

Pasta met zelfgemaakte rode pesto

Puur comfort food, deze makkelijke en snelle vegetarische pasta met zelfgemaakte rode pesto van cherrytomaat en zongedroogde tomaatjes. Een ideale doordeweekse maaltijd.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Cherrytomaat, Gegrilde paprika, Kidsproof, Pasta pesto, Pastapesto, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 460kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 320 gram (volkoren) penne of een andere pastasoort
  • 2 paprika’s rood, oranje of geel
  • 500 gram cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 150 gram buffel mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet een grote ovenschaal klaar.  
  • Was de paprika en snij in grove stukken. Leg zeg ze in de ovenschaal. Was de cherrytomaatjes en verdeel ze over de paprika. Leg de knoflookteentjes tussen de groente. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Grill de groente in de oven op grillstand. Na 10-20 minuten heb je pruttelende tomaatjes met een klein beetje bruin/zwart velletje.
  • Kook intussen je pasta gaar volgens de verpakking, giet af, besprenkel met olijfolie zodat het niet gaat plakken en zet even apart. 
  • Doe 3/4 van de tomaat en paprika in de blender en pureer deze samen met de knoflookteentjes, zongedroogde tomaten, 2 eetlepels pijnboompitten, wat olijfolie en 3 eetlepels water tot een gladde, smeuige saus.
  • Meng de pestosaus en de rest van de gegrilde cherrytomaten en paprika door de pasta. Serveer met stukjes buffel mozzarella en garneer eventueel met verse basilicum.

Kidsproof tips

  • Wil je deze pasta nog meer kidsproof hebben? Pureer dan alle paprika en cherrytomaat. Zo heb je een pasta pesto zonder stukjes groente. 

Voedingswaarde

Calories: 460kcal | Carbohydrates: 70g | Protein: 21g | Fat: 11g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 29mg | Sodium: 216mg | Potassium: 1067mg | Fiber: 10g | Sugar: 15g | Vitamin A: 3744IU | Vitamin C: 112mg | Calcium: 876mg | Iron: 3mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious

Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Favoriete Nederlandstalige foodblogs Mijn favoriete Nederlandstalige foodblogs van dit moment
Mexicaanse salade Texmex rauwkost salade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *