Chili sin carne, maar dan als soep. Deze vegetarische chili soep maak je van bonen, mais, tomaten en Mexicaanse kruiden. Er gaat wat orzo in voor extra vulling en bite. Deze soep is super makkelijk om te maken en een echt smaakbommetje.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mexicaans, Texmex
Trefwoord: Chili sin carne, Chili soep, Kidsproof, Soep, Vegetarisch
Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan. Snij de ui en knoflook fijn en snij de paprika in blokjes. Doe de ui, knoflook en paprika in de pan en bak ongeveer 2 minuten.
Voeg de groente bouillon, tomaten puree, tomatenblokjes, Mexicaanse kruidenmix, limoensap en orzo toe en kook ongeveer 8 minuten. Giet de bonen en mais af en voeg na 8 minuten toe aan de soep. Kook nog eens 5 minuten tot de orzo gaar is. Voeg eventueel nog extra zout of Mexicaanse kruiden toe naar smaak.
Garneer optioneel met wat verse koriander, geraspte kaas en creme fraiche.
Notities
Mijn kids maak je wel blij met soep. En ook met Mexicaans eten, dus deze soep is bij ons thuis een schot in de roos.
Houdt jouw kind niet van stukjes? Pureer de soep, dan heb je de stukjes discussie niet!