Deze heerlijke curry maak je zonder pakjes en zakjes. Korma is een milde, toegankelijke curry. Deze korma is gemaakt met paneer, een Indiase kaas. Paneer kun je tegenwoordig in de Nederlandse supermarkt kopen. Een makkelijk gerecht als je eens een verrassende curry op tafel wilt zetten.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm een scheut arachideolie in een hapjespan. Snij de paneer in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Bak de paneer in de olie totdat de blokjes goudbruin kleuren. Haal de paneer uit de pan en zet apart.
Schil de ui, gember en knoflook en doe in een blender. Pureer tot de gladde curry pasta, samen met 100 ml arachideolie, de garam masala, kurkuma, paprikapoeder, kardemon, kerriepoeder en cashewnoten.
Doe de currypasta in de hapjespan en voeg het bouillonblokje, de santen en 500 ml kokend water toe. Laat 10 minuten pruttelen. Voeg de paneerblokjes toe en serveer met rijst.
Optioneel
Serveer met gekookte broccoli, spinazie, sperziebonen en/of naanbrood.
Notities
Deze milde curry is echt een kindervriend.
Je kunt de curry ook met sperziebonen of broccoli eten, in plaats van met paneer.