Deze vegetarische ovenschotel moet je zeker eens proberen. Denk aan quattrro formaggi, maar dan met pasta, uit de oven. Klinkt goed toch? Hij is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken.
75gramgorgonzolaof in totaal 300 gram andere kaassoorten die je lekker vindt, of nog in de koelkast hebt liggen
75gramgeitenkaas
75gramParmezaanse kaas
75grammozzarella
zout
peper
1handjeverse basilicum
Instructies
Verwarm de oven op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met wat olijfolie, zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan. Snij de knoflook fijn. Doe de spinazie en de knoflook in de pan en laat de spinazie slinken. Dit duurt een paar minuten. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.
Was de cherrytomaat en snij in plakjes of doormidden.
Snij alle kazen in kleine blokjes. De harde kazen, zoals Parmezaanse kaas kun je raspen.
Roer de spinazie, de kazen en de basiliciumblaadjes door de macaroni. Breng op smaak met zout en peper. Doe nu alles in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 15-20 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Notities
Eten jouw kids geen spinazie? Maak voor hen dan een aparte ovenschaal zonder spinazie
Of vervang de spinazie door paprika. Snij deze in blokjes en kook ze 5 minuten mee met de macaroni.
Kinderen houden niet van elk soort kaas. Doordat de kaas onzichtbaar is in de ovenschotel zullen ze misschien niet zo snel zeuren over de blauwe kaas, maar je kunt natuurlijk ook kazen kiezen waarvan je weet dat je kind ze lekker vindt. Gewone geraspte kaas, mozzarella, Parmezaanse kaas, cheddar, dat lusten kinderen vaak wel.