Als je houten spiesen gebruikt, leg deze dan in een bak water, zodat het vocht in het hout trekt. Hierdoor verbranden de spiesen niet op de bbq.
Leg het blok tofu op een stuk keukenpapier. Leg er nog een stuk keukenpapier bovenop en leg daarbovenop 2 dikke boeken. Laat 15-30 minuten staan, om het vocht uit de tofu te laten trekken.
Snij het blok tofu doormidden en snij vervolgens 8 repen uit de tofu. De repen zijn ongeveer cm dik en hebben de lengte van het oorspronkelijke tofublok.
Maak de marinade door alle marinade ingredienten te mengen. Leg de tofu repen in de marinade en laat minimaal 30 minuten marineren (als je tijd hebt, mag het langer, bijvoorbeeld een hele nacht. Hoe langer, hoe meer de smaken intrekken)
Maak de bbq aan.
Rijg de tofu in de lengte aan de spiesen.
Legen stuk aluminiumfolie op de bbq en leg de spiesen daarop. Keer de spiesen regelmatig om en grill ze in ongeveer 10-15 minuten gaar.
Maak de pindasaus. Pel de knoflook en snij fijn. Schil de gemberwortel en snij fijn. Bak de gember en knoflook een paar minuten in een scheut zonnebloemolie in een pan. Voeg vervolgens de pindakaas, limoensap en sambal toe en roer goed door. Schenk beetje bij beetje wat kokosmelk bij de saus en blijf goed roeren.