Dit is een super lekkere en romige vegetarische lasagne met bloemkool. De lasagne maak je met gegrilde bloemkool, een zelfgemaakte bechamel-kaassaus, lasagnebladen en mozzarella. Dus zoek je naar een lasagne, maar dan net even wat anders? Maak dan deze bloemkool lasagne.
Verwarm de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier klaar en een grote ovenschaal klaar.
Was de bloemkool snij in roosjes en leg op de bakplaat.
Snij de knoflook fijn en verdeel over de bloemkool. Sprenkel wat olijfolie over de bloemkool en bestrooi met zout en peper. Zet de bakplaat in de oven en bak 10 minuten op grillstand.
Maak intussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje. Roer vervolgens de bloem door de gesmolten boter. Blijf goed roeren en voeg steeds scheutjes melk en vervolgens water toe totdat een gladde saus ontstaat. Voeg het bouillonblokje en de mosterd toe en laat kort koken. Let op dat de saus niet aankoekt aan de bodem van de pan. Breng op smaak met zout en peper en roer de helft van de geraspte kaas door de saus.
Giet een laag bechamelsaus in de ovenschaal. Leg hierover een laag van de gegrilde bloemkool en vervolgens een laag lasagnebladen. Herhaal dit een paar keer totdat de saus en bloemkool op is. Eindig met een laagje bloemkool. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de ovenschaal. Verdeel ook de rest van de geraspte erover.
Zet de lasagne in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar.
Notities
Dit is een heerlijk romige lasagne en potentieel een kidsproof succes recept.
De bloemkool kun je eventueel nog pureren door de kaassaus. Zo heb je de groente mooi verstopt.