Deze champignonsoep is vegetarisch en super makkelijk om zelf te maken. De soep is lekker romig. Maak deze comfy champignonsoep in minder dan 20 minuten.
Snij de ui en knoflook fijn en bak in de boter. Voeg de bloem toe en bak een paar minuten. Pas op dat de roux niet aanbrandt.
Giet beetje bij beetje wat water bij de roux en roer goed door zodat de klonten worden opgelost. Schenk vervolgens de melk erdoor en blijf goed roeren. Doe de bouillonblokjes erbij.
Snij de champignons en kastanje champignons in plakjes en doe ze in de soep.
Breng de soep aan de kook en doe het vuur laag. Laat nog 10 minuten op het vuur staan. Breng op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met wat verse peterselie of verse tijm.
Notities
Dit is een heerlijk romige soep.
Als je kind niet van champignons houdt, dan wordt deze soep een lastig verhaal vrees ik. Je kunt de champingnons er eventueel uitlaten en een bakje rauwkost geven.