Dit vega stoofpotje is super gezond comfort food. De groentestoof zit vol met wortel, paprika en courgette. De falafel balletjes maken het helemaal af. Eet het stoofpotje met bulgur of couscous en serveer eventueel met wat Griekse yoghurt.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan (waar een deksel op kan) of tajine.
Snij de ui en knoflook fijn en bak in de olijfolie voor ongeveer 2 minuten.
Schil de wortel en snij in plakjes. Was de paprika en courgette en snij in blokjes. Voeg de groente toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten.
Blus de groente af met de tomatenblokjes, 200 ml water, 1 eetlepel raz el hanout en harissa pasta naar smaak. Doe de deksel op de pan en zet de pan op middelhoog vuur; het stoofpotje mag licht pruttelen. Laat de stoof ongeveer 15 minuten pruttelen.
Wel intussen de couscous, of kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de falafel balletjes in een andere pan in een scheut olijfolie in 4-6 minuten goudbruin. Doe de falafel balletjes vervolgens bij de groentestoof.
Optioneel, om bij te serveren
Serveer eventueel met Griekse yoghurt met fijngehakte koriander.
Notities
Onze kinderen zijn gek op falafel balletjes, dus dit gerecht viel goed in de smaak.
Zijn stukjes groente bij jullie een probleem? Pureer de saus dan voordat je de falafel toevoegt.
Houdt jouw kind niet van bulgur of couscous? Eet het stoofpotje dan met wat (pita)brood, of pasta of rijst. Kan prima!