Wist je dat het heel eenvoudig is om zelf frietjes te maken van wortel? Het is een super smaakvol en gezond alternatief voor gewone friet. En het is natuurlijk een leuke afwisseling. Deze wortel frietjes kun je heerlijk dippen in een mayonaise met vadouvan kruiden. Heb je geen vadouvan in huis? Dan kun je natuurlijk andere kruiden gebruiken. Een lekker vegetarisch bijgerecht!
1theelepelvadouvan kruidenalternatief: 1 theelepel raz el hanout kruiden of andere kruiden naar keuze
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Schil de wortels en snij ze in de lengte doormidden. Snij mooie frieten van de wortels. Halveer eventueel in lengte als ze erg lang zijn. Leg de wortel friet op een bakplaat.
Maak een kruidenolie, door de olijfolie, knoflookpoeder, rozemarijn, chilivlokken en zout te mengen. Schenk de olie over de wortel friet en zorg dat alle frieten mooi doordrenkt zijn met de olie.
Schuif de wortel friet in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak intussen de vadouvan mayonaise door de vadouvan kruiden door de mayonaise te roeren
Notities
Frietjes; bijna ieder kind is er gek op!
Mijn ervaring is dat groente friet het ook goed doet bij de kinderen. Je kunt eventueel iets minder kruiden toevoegen (aan zowel de kruidenolie, als de mayonaise), om de smaak iets te neutraliseren en meer kidsproof te maken.