Zin in wraps, maar wil je eens iets anders? Maak dan deze Aziatische wraps. De wraps zijn heerlijk gevuld met vegetarische stukjes, sperziebonen en gegrilde paprika. De dressing en het sausje maken het helemaal af. Een verrassende vegetarische maaltijd!
Dop de boontjes en snij doormidden. Doe de boontjes in een pan met kokend water en kook de boontjes ongeveer 5 minuten. Giet af en spoel goed af met ijskoud water. Zet de boontjes even apart.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de vegetarische stukjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal de stukjes uit de pan en doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan. Was de paprika en snij in reepjes. Bak de paprika ongeveer 8 minuten in de pan.
Maak de dressing. Schil de knoflook en snij fijn. Roer door de yoghurt. Hak de koriander fijn en roer door de yoghurt. Voeg een klein beetje olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de wraps 1 voor 1 in een pan, of verwarm ze tegelijk in de magnetron.
Nu is het tijd om de wraps te vullen. Smeer een eetlepel hoisinsaus op de wrap. Verdeel wat wokstukjes. sperziebonen, sojaboontjes, paprika en tauge over de wrap. Doe wat dressing op de wrap en klaar! Je kunt de wrap oprollen of opvouwen als een fajita envelop. Het recept is voor 2 wraps per persoon. Eet smakelijk!
Notities
Laat je kinderen zelf hun vulling voor de wrap kiezen. Het leukste is om alle ingredienten in verschillende bakjes op tafel te zetten. Ik laat ze meestal kiezen uit 2 of 3 toppings, zodat ik zeker weet dat ze wat binnen krijgen. Wat ze kiezen mogen ze zelf weten. Zo kunnen de kids zelf pakken wat ze lekker vinden.
Serveer eventueel wat rauwkost waarvan je zeker weet dat je kind het lekker vindt. Bij ons doen tomaat, komkommer en mais het goed.