Deze vegetarische zuurkoolschotel met rosti is een heerlijk 's winterse comfort food maaltijd. Deze ovenschotel maak je vrij eenvoudig zelf. Het is een ideale maaltijd om van tevoren te bereiden en ter plekke in de oven op te warmen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.
Aardappels 5 minuten voorkoken. Spekjes bakken.
Schil de aardappels. Snij 350 gram in stukken en rasp de rest van de aardappels grof met een handrasp of in de foodprocessor.
Kook de gesneden aardappels in een pan met kokend water in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af. Voe de melk toe en 25 gram geraspte kaas en pureer de aardappels met een aardappelstamper of een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen ook de geraspte aardappels ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water en een bouillonblokje. Giet af.
Bak de vegetarische spekjes in een scheutje olijfolie in ongeveer 5 minuten krokant.
Giet de zuurkool af en doe de zuurkool in de ovenschaal. Meng de huttenkase door de zuurkool. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vegetarische spekjes over de zuurkool en bedek deze met een laagje aardappelpuree. Verdeel hierover de geraspte aardappels en de rest van de geraspte kaas.
Zet de ovenschaal ongeveer 20-30 minuten in de oven totdat de rosti mooi goudbruin is.
Notities
Zuurkool.. het ene kind is er gek op en het andere kind niet. Je kunt de zuurkool iets zachter van smaak maken door de huttenkase te vervangen door creme fraiche.
Ook kun je stukjes ananas toevoegen aan de aardappelpuree voor wat zoete smaak.