Deze vegetarische courgettesoep is een super lekkere lichte soep. Waar vaak kookroom wordt gebruikt om soepen romig te maken, is in deze courgettesoep huttenkase gebruikt. Dit maakt de soep romig, maar niet vet.
Zet een soeppan klaar en verwarm hierin een scheutje olijfolie, op halfhoog vuur. Snij de knoflookteentjes fijn en bak deze kort in de olijfolie. Let op dat de teentjes niet gefrituurd worden, dat smaakt niet lekker.
Was intussen de courgettes en snij deze in blokjes. Voeg de courgette toe aan de knoflook en bak 3 minuten mee. Breng de courgettes op smaak met zout en peper.
Giet het water en de bouillonblokjes bij de courgettes en kook de soep op hoog vuur. Laat de soep ongeveer 7 minuten koken, tot de courgette gaar is. Voeg de huttenkase toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en sap van een halve of hele citroen (naar smaak).
Garneer de soep met een scheutje olijfolie en wat huttenkase. Serveer met brood.
Notities
Soep is een fijne manier om ongemerkt wat meer groenten binnen te krijgen bij je kind. Courgettesoep wordt bij ons thuis goed gegeten!