Op zoek naar een verrassend lekkere salade? Ga dan voor deze couscous salade met aardbeien en feta. De frisse dressing maakt het helemaal af. De salade leent zich perfect als lunch of gezonde maaltijdsalade op een mooie zomerse avond.
Doe de couscous in een kom, samen met 2 eetlepels basilicumolie en 1 eetlepel aardbeien-rabarberazijn en giet 300 ml kokend water bij de couscous. Laat de couscous 10 minuten wellen. Roer goed door.
Was de aardbeien, de komkommer en de bosui. Snij de aardbeien in plakjes of partjes, de komkommer in plakjes en de bosui in ringen. Snij de avocado in stukjes. Voeg de aardbeien, komkommer, bosui en avocado toe aan de couscous.
Was de munt en basilicum. Hak de verse kruiden fijn met een mes en verdeel over de salade. Doe de pistachenoten in een vijzel en verkruimel de nootjes. Heb je geen vijzel? Hak ze dan fijn met een mes, of in een keukenmalertje. Kruimel de feta over de salade en verdeel de pistachenoten en de basilicum en munt erover.
Maak de dressing van 2 eetlepels basilicumolie en 1 eetlepel aardbeien-rabarberazijn. Voeg wat zout en peper toe naar smaak. Schenk de dressing over de salade.
Notities
Couscous is behoorlijk kidsproof. Bij kleine kinderen kan dit wel wat rommel geven. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor parel couscous, dan heb je minder kleine stukjes.
Voor de kids maak ik een apart bakje zonder bosui en feta. Je kunt hierbij eventueel een andere groente toevoegen die je kind lekker vindt. Denk aan paprika of tomaat.