Op zoek naar een vegetarische hartige taart? Dan is deze hartige taart met broccoli, koolrabi en paprika iets voor jou! De taart is minder vet doordat er huttenkase in zit in plaats van room en kaas. De huttenkase zorgt er ook voor dat de taart mooi eiwitrijk is en het geeft toch nog een lekker romige smaak.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een quichevorm klaar. Vet de quichevorm in met een beetje boter of olijfolie.
Schil de koolrabi. Snij in plakken van ongeveer 1 cm dik en snij vervolgens in blokjes. Kook de koolrabi in een pan met ruim kokend water ongeveer 5 minuten.
Was de broccoli en snij in kleine roosjes. Bewaar de steeltjes eventueel om broccolisoep van te maken. Voeg de broccoliroosjes nog even 3 minuten toe aan de koolrabi. De koolrabi kook je dus in totaal ongeveer 8 minuten.Giet de groente af en laat even goed uitlekken. Bestrooi met zout en peper.
Was de paprika en snij in stukjes.
Klop de eieren door de huttenkase. Voeg de tijm toe en breng (ruim) op smaak met zout en peper.
Bedek de bodem en de zijkanten van de quichevorm met de hartige taartdeeg. Druk de naden goed aan, zodat je een egaal deeg hebt. Verdeel de broccoliroosjes, paprika en koolrabi over het deeg. Verdeel vervolgens het ei-huttenkase mengsel over de taart. Zorg dat de vorm gelijk verdeeld is.
Zet de quichevorm in de oven en bak de groentetaart ongeveer 30 minuten tot het eimengsel mooi gestold is en de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Notities
Ik verkoop een quiche altijd als 'gezonde taart' aan de kids. Zo'n woordje als 'taart' kan een hoop doen in de beleving van kinderen.
Je kunt deze taart vullen met groente die jouw kind lekker vindt.
Je kunt eventueel de groente pureren en door het huttenkase-ei mengsel roeren. Zo heb je geen stukjes in de taart en is ie nog meer kidsproof.