Vegan roti met sperziebonen, aardappel en ertwenproteine
Zin in vegan roti? Dan is dit jouw recept. De vleesvervanger in dit recept is een absolute aanrader! Aardappels, sperziebonen, proteine stukjes en roti vellen en je hebt een heerlijke plantaardige maaltijd.
Doe de erwten proteine snippers in een bakje en giet er kokend water bij totdat de snippers onder water staan. Laat 5 minuten wellen. Giet af.
Aardappels
Schil de aardappels, snij ze in tweeën of vieren en was de aardappels schoon. Schil de ui en knoflook en snij ze fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes.
Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg 2 eetlepels masalakruiden, de komijnzaad, gesneden tomaten en tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg na 1 minuut de aardappels toe aan het kruidenprutje en roer goed door. Blus af met water totdat de aardappels net onder water staan envoeg een blokje groentenbouillon toe.Kook de aardappels in ongeveer 25-30 minuten gaar op middenhoog vuur. Het water mag mooi worden opgenomen door de aardappels en wat droogkoken, zodat een dikkige saus overblijft bij de aardappels.
Tip: Is jouw saus nog wat dun? Bind deze dan met een papje van een theelepel maizena en een scheutje water.
Sperziebonen en proteine
Was en dop intussen de sperziebonen.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan. Voeg de masalakruiden en tomatenpuree toe en doe de erwten proteine stukjes erbij. Roer goed door. Bak ongeveer 4 minuten.
Voeg de gedopte sperziebonen toe, inclusief 500 ml water en het bouillonblokje. Laat 8-10 minuten pruttelen totdat de boontjes gaar zijn.
Tip: Is jouw saus nog wat dun? Bind deze dan met een papje van een theelepel maizena en een scheutje water.
Verwarm de roti vellen in de magnetron of in een pan.
Maak nu de borden op met een roti vel, aardappels, boontjes en proteine stukjes. Scheur het roti vel en gebruik dit als 'bestek', of maak een wrap van je rotivel en doe hier je ingrediënten op. Eet smakelijk!
Notities
Dit is een perfect gerecht voor kinderen! Bij ons aten 2 peuters van 3 ieder 2 wraps met aardappel en sperziebonen. Mij hoor je niet klagen!
Houdt jouw kind niet van sperziebonen? Je kunt ook voor een andere groente kiezen, bijvoorbeeld bloemkool, courgette, paprika of broccoli. Ok, dat is misschien niet helemaal volgens het traditionele Surinaamse recept, maar als je kind het daardoor wel eet.....
Tip: hou je van pittig? Voeg dan een beetje sambal toe aan de aardappels tijdens het koken.