Vegan pasta met spinazie, roomkaas en zongedroogde tomaat
Dit is een vegan versie van pasta Popeye; pasta met spinazie en roomkaas. De zongedroogde tomaten zorgen voor wat extra smaak en kleur. Een heerlijke en makkelijke vegan maaltijd!
90gramzongedroogde tomaatuitlekgewicht (potje van 190 gram)
zout
peper
Instructies
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan en bak hierin de ui en knoflook voor 2 minuten.
Snij de champignons in partjes en doe in de pan. Bak 5 minuten mee.
Doe een deel van de spinazie in de pan totdat de pan vol zit. Laat de spinazie slinken en voeg daarna de rest van de spinazie toe. Roer goed door en wacht tot de spinazie is geslonken.
Snij de zongedroogde tomaat in reepjes. Voeg toe aan de spinazie. Voeg ook de roomkaas toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de pijnboompitten in een aparte pan tot ze mooi goudbruin zijn. Blijf erbij staan, want ze bakken snel aan!
Roer de pasta door de spinazie en serveer met de pijnboompitten.
Notities
Mijn kinderen vonden deze pasta echt smullen! Niet alle kinderen houden van verse spinazie.
Je kunt de saus pureren in de blender voordat je de pasta erdoor roert. Zo heb je een soort spinazie a la creme saus, maar dan vers!