Op zoek naar een lekker recept met andijvie, maar wil je eens wat anders dan de traditionele andijvie stamp? Dan moet je beslist deze Aziatische andijvie stamppot maken!
400gramsticky tofuzelfgemaakt, of voorverpakte tofublokjes van de supermarkt met 3 eetlepels ketjap erbij
Optioneel, om te serveren
sesamolieom extra op smaak te brengen
sojasausom extra op smaak te brengen
verse koriander
cashewnoten
Instructies
Zorg dat je de sticky tofu vooraf bereid hebt. Of bak voorverpakte tofublokjes.
Schil de aardappels, als dat nog niet is gedaan. Snij in stukken. Doe in een pan met kokend water en de bouillonblokjes en kook in ongeveer 10 minuten gaar.
Schil intussen de gember en snij klein. Was de paprika en snij in blokjes. Verwarm de zonnebloemolie en sesamolie in een koekenpan en bak hierin de gember en paprika voor iets meer dan 5 minuten.
Giet de aardappels af. Voeg de plantaardige melk, gemberpoeder, korianderzaad, komijnzaad en knoflookpoeder toe en stamp met een pureestamper.
Roer de gesneden andijvie en de gebakken paprika erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de sticky tofu of tofu blokjes.
Optioneel
Breng de stamppot eventueel extra op smaak met wat sesamolie, sojasaus en verse koriander.
Notities
Tot mijn grote verrassing aten mijn kinderen deze stamppot zo op, zonder te zeuren.
Je kunt de stamppot extra kidsproof maken door eventueel de kruiden (gemberpoeder, koriander etc) achtwege te laten of achteraf op je eigen bord toe te voegen.
Daarnaast vinden veel kinderen rauwe andijvie wat minder lekker. Als andijvie warm wordt, slinkt het. Voor kinderen kan het helpen om de andijvie door de stamppot te roeren en nog even kort op het vuur te laten (wel goed blijven roeren!).