Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de pompoen en snij doormidden. Verwijder de pompoenpitten. Snij de pompoen in plakken en vervolgens in blokjes. Leg de blokjes op de bakplaat. Verdeel de cherrytomaat over de pompoenblokjes.Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en een mespuntje chilivlokken. Schuif de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 15-20 minuten gaar.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
Doe de gegrilde pompoen en tomaat in een blender. Giet de witte bonen af en voeg toe aan de pompoen. Voeg ook de plantaardige melk en edelgist vlokken toe. Pureer de pompoen tot een gladde saus. Voeg eventueel extra melk toe als de saus nog erg dik is.
Snij de ui fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en balsamico azijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de pompoensaus en de spinazie toe. Verwarm een paar minuten. Doe de pasta erbij en breng op smaak met zout en peper.
Notities
Deze pasta is perfect om met kinderen te eten. Je kunt de spinazie eventueel achterwege laten. Zo heb je een lekkere pasta zonder stukjes.