Deze boerenkoolsalade is echt een super aangename verrassing. Fris, licht pittig, gezond en gewoon super smaakvol. Je hebt er niet veel voor nodig om deze vegan boerenkoolsalade te maken. Echt eens iets anders met boerenkool.
1eetlepeldadelsiroopof andere zoetmaker, zoals agavesiroop, ahornsiroop of honing (niet vegan)
2eetlepelcitroensap
Instructies
Als je verse boerenkool met blad hebt; was de boerenkool, verwijder de steel en snij het blad fijn. Als je een zak boerenkool gebruikt, kun je deze stap overslaan.
Was de appel en paprika en snij in blokjes. Hak de amandelen met een vijzel grof.
Maak de dressing. Meng de citroensap, crispie chili olie, olijfolie en dadelsiroop (of andere zoetmaker) tot een gladde dressing.
Verdeel de dressing over de boerenkool. Wrijf alle stukjes boerenkool goed in met de dressing. Dit werkt het makkelijkst met de hand, maar je kunt eventueel ook heel goed roeren.
Voeg de paprika, appel en amandelen toe. Eet smakelijk!
Notities
Dit is niet typisch een salade die ik mijn kinderen voorschuif. De chili olie is vaak wat te pittig voor hen en van rauwe boerenkool worden ze meestal ook niet zo blij. Maar... het valt altijd te proberen! Wees dan iets minder scheutig met de chili olie.
Als altneratief geef ik mijn kinderen vaak een bakje rauwkost. De paprika en appel kun je daar mooi voor gebruiken. Voeg ook wat wortel, tomaat en/of komkommer toe en je hebt een lekker bakje rauwkost voor de kids en een lekkere salade voor jezelf!