Wil je eens iets anders maken met andijvie? Maak dan eens deze heerlijke andijviesalade met peer en blauwe kaas. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten. Ook de dressing maak je lekker zelf!
75gramblauwe kaaszoals Saint Aigur of gorgonzola dolce
40grampecan noten
Dressing
2eetlepelsolijfolie
0,5eetlepelcitroensap
0,5eetlepeldadelsiroopof andere zoetmaker, zoals agavesiroop, ahornsiroop of honing
1,5theelepelmosterd
Instructies
Als je verse andijvie met blad hebt, was de andijvie dan, maak het droog en snij in super fijne reepjes. Als je andijvie uit een zak gebruikt, kun je deze stap overslaan.
Was de peer en rode druiven. Snij de peer in blokjes en de rode druiven doormidden.
Hak de pecan noten grof met een vijzel of in een keukenmaler.
Maak de dressing. Meng de olijoflie, citroensap, dadelsiroop (of andere zoetmaker) en mosterd in een schaaltje tot een gladde dressing.
Doe de andijvie in een salade schaal. Verdeel de peer en druiven erover. Kruimel de blauwe kaas erover en verdeel ook de pecan noten erover. Schenk de dressing over de salade. Eet smakelijk!
Notities
Mijn kinderen zijn niet zo gek op salade. Voor hen maak ik vaak een apart schaaltje met rauwkost. De peer, druiven en noten kun je daarvoor gebruiken. Je kunt het aanvullen met paprika, tomaat, wortel en/of komkommer.
Houdt jouw kind wel van rauw bladgroen? Dan kun je deze salade zeker proberen. Zet de blauwe kaas eventueel apart op tafel en geef je kind bijvoorbeeld wat feta of blokjes belegen kaas ipv de blauwe kaas.