Andijvie stamppot met appel en zongedroogde tomaat
Andijvie stamppot met appel, paprika, rode ui en zongedroogde tomaat. Dit is een heerlijke vegan stamppot met andijvie. Met deze stamppot mis je absoluut geen vlees. Gezond en lekker, wat wil je nog meer?
Schil de aardappels, was ze en snij in vieren. Kook de aardappels in ruim water met een bouillonblokje in ongeveer 15 minuten gaar.
Als je verse andijvie hebt, snij deze dan in dunne repen en was en droog de andijvie. Als je andijvie uit een zak hebt, kun je deze stap overslaan.
Was de paprika en appel en snij in blokjes. Snij de rode ui fijn.
Hak de amandelen grof met een vijzel of keukenmaler.
Snij de zongedroogde tomaat in kleine reepjes of blokjes, als dat nog niet is gedaan.
Giet de aardappels af, voeg de (plantaardige) melk toe en pureer de aardappels. Voeg de azijn naar smaak toe. Voeg ook de gesneden rode ui toe en breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Voeg de paprika, zongedroogde tomaat en appel toe. Voeg de andijvie toe, vlak voordat je de stamppot gaat serveren. Strooi de amandelen erover. (NB. hou je van zachte andijvie door je stamppot, roer de andijvie wat langer door de warme puree heen, dan wordt het vanzelf zacht).
Notities
Kinderen vinden zachte andijvie vaak lekkerder dan knapperige andijvie. Roer de andijvie voor kids daarom wat langer door de puree heen.