Italianen weten het beste hoe je de lekkerste pasta maakt. Pasta pomodoro of pomodori is een hele simpele pasta met verse tomaat. Geen poespas, maar gewoon heel lekker bereid. Kijk snel verder voor het makkelijke recept en geniet ervan!
Zet een pannetje kokend water klaar. Was de tomaat en snij een kruis bovenop de tomaat. Leg de tomaten een paar minuten in het kokende water. Haal ze er uit en spoel ze af met ijskoud water.
Verwijder de schil van de tomaten. Snij de tomaten vervolgens in kleine stukjes.
Verwarm de olijfolie in de hapjespan. Verwijder de schil van de knoflook. Snij de knoflook in en leg ze in de pan. Laat 2 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten pruttelen met de deksel erop. Voeg ook de helft van de basilicumblaadjes toe en laat deze mee pruttelen.
Kook intussen de pasta tot het net niet al dente is (nog een beetje hard dus). Giet af.
Breng de saus op smaak met zout en chilivlokken (of zwarte peper). Verwijder de knoflookteentjes.Roer de pasta door de saus en laat nog 5 minuten mee pruttelen op laag vuur.
Garneer met de rest van de verse basilicum.
Notities
Dit is sinds onze vakantie in Italie de favoriete pasta van mijn zoontje.
Voor een extra kidsproof versie pureer je de tomaten voordat je de pasta toevoegt. Zo heb je een saus zonder stukjes.