Heb je niet veel tijd en wil je toch lekker en gezond eten? Maak dan dit vegan roerbak gerecht met broccoli en paprika: een heerlijk en gezond gerecht dat je in 20 minuten op tafel hebt.
Kook of stoom de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de broccoli in roosjes. Kook de broccoli ongeveer 4 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Zet even apart.
Verwarm de ollie in een hapjespan.
Verwijder de schil van de gember, ui en knofllook. Snipper de ui en snij de knoflook en gember fijn.
Doe de ui, knoflook en gember in de pan en bak ongeveer 2 minuten. Was intussen de paprika en snij in reepjes.
Voeg de paprika toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Voeg de broccoli toe.
Doe de sojasaus, gemberiroop, sesamolie en maizena in een schaaltje en roer goed door. Schenk de zelfgemaakte woksaus over de groente en laat 2 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper
Serveer met de rijst.
Optioneel
Serveer optioneel met wat sesamzaadjes en/of verse koriander
Notities
Dit roerbak / wok gerecht kun je heel goed serveren aan je kinderen.
Houdt jouw kind niet van broccoli? Sperziebonen zijn ook heel lekker in dit gerecht.
Is de saus potentieel een probleem? Serveer deze dan apart op tafel.