Wil jij een lekkere dip of groente broodbeleg maken? Dan is deze bietenspread echt een heel goed idee. Heerlijk zacht en romig van smaak. Voedzaam, gezond en vooral heel erg lekker! Handig als dip, in een salade, of lekker op brood of toast.
Snij de bietjes in blokjes. Doe ze in een blender of foodprocessor.
Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Voeg ze toe bij de bietjes.
Voeg ook een teentje knoflook, zonnebloemolie, citroensap, komijnzaad en paprikapoeder toe. Pureer tot een gladde spread.
Breng op smaak met zout en peper. Garneer met stukjes geknipte bieslook.
Je kunt de spread 3 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt de spread ook invriezen. Dan is hij 3 maanden houdbaar.
Notities
Deze spread is ook heel lekker voor kinderen. Je kunt de spread nog iets zachter van smaak maken door de geroosterde paprikapoeder te vervangen door milde paprikapoeder.