Pasta met roomsaus is echt puur comfortfood. Met dit recept heb je binnen 20 minuten een heerlijke plantaardige pasta roomsaus met spinazie op tafel staan. Makkelijk om te maken, gezond en vooral erg lekker.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, besprenkel met wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken en zet even apart.
Snij intussen de ui en knoflook fijn en bak deze in een hapjespan in een flinke scheut olijfolie. Snij de champignons in plakjes en voeg na 2 minuten toe aan de ui. Blijf goed roeren en bak de champignons in ongeveer 5-7 minuten gaar. Breng op smaak met zout, peper en de tijm.
Was de spinazie (als dat nog nodig is). Voeg de spinazie toe aan de gebakken champignons en laat rustig slinken. Roer goed door.
Voeg nu de kookroom (naar smaak) toe en de tijm en het bouillonblokje. Roer goed door totdat het bouillonblokje is opgelost. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Voeg eventueel extra kookroom toe.
Optioneel
Garneer met (plantaardige) geraspte kaas.
Notities
Deze pasta is smullen voor de kids. Roomsaus ziet er niet uit als 'saus' en dat scheelt al een discussie aan tafel.
Houdt je kind niet van spinazie? Deze pasta is ook heerlijk met broccoli.
Je kunt de spinazie eventueel ook pureren door de saus. Het is dan lekker om de champignons apart te bakken, zodat je nog een beetje bite hebt bij de saus.