Courgette fritters zijn gezonde en vegetarische mini pannenkoekjes van courgette. Super simpel en leuk om zelf te maken en vooral ontzettend lekker! Kinderen zijn gek op courgette fritters. Dit vegetarische gerechtje ga je zeker vaker maken.
Was de courgettes en rasp ze in de keukenmachine of met een handrasp. Bestrooi met flink wat zout en laat het zout 5 minuten intrekken. Door het zout komt het vocht in de courgettes los. Na 5 minuten kun je de courgetterasp uitwringen. Pak een handje met rasp en wring het uit. Doe dit met de rest van de courgettes.
Snij de bosui fijn en voeg deze met de bloem, bakpoeder, geraspte kaas en het geklutste ei toe aan de courgettes. Breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet meer nodig).
Bak nu de fritters: verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Schep wat beslag op een lepel en doe dit in de pan. Druk het beslag plat, totdat je een klein pannenkoekje krijgt. Bak beide kanten voor ongeveer 2-3 minuten goudbruin. Doe dit met de rest van je beslag.
Maak nu het sausje. Snij de knoflook fijn, rasp de citroen en per de helft van de citroen uit. Meng dit door wat creme fraiche en breng op smaak met zout en peper.
Notities
Deze pannenkoekjes vinden kinderen al fantastisch. Alleen het woord 'pannenkoek' doet het al goed ;). Ik heb mijn courgettes vrij grof geraspt, maar je kunt ervoor kiezen om de courgettes fijner te raspen of zelfs te pureren met de staafmixer om de pannenkoeken nog meer kidsproof te maken!