Super snelle mascarpone dip met olijven en peterselie
Deze mascarpone dip met peterselie en olijven is een heerlijk romige vegetarische dipsaus. De saus is binnen 5 minuten gemaakt en smaakt lekker op een stokbroodje of toastje, bij wat rauwkost, of als sausje op een vegetarische burger.
1flinke handolijfje kunt deze ook al gesneden kopen
olijfolie
limoensap
zout
peper
1teentjeknoflookoptioneel
Instructies
Snij de olijven in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.
Doe de mascarpone, peterselie, olijven samen in een bakje en roer goed door. Breng op smaak met een scheutje limoensap, olijfolie, zout en peper. Voor wat extra smaak kun je een geperst teentje knoflook toevoegen.
Notities
Niet alle kinderen vinden dit lekker. De peterselie ('blaadjes' zoals Joppe ze noemt) en de olijven kun je eventueel door de mascarpone pureren met een blender. Zo zijn ze wat meer onzichtbaar en heb je toch nog een lekkere smaak!