Boerenkoolsalade met gegrilde pompoen, granaatappel, geitenkaas en geroosterde amandelen
Wil jij een keer iets anders maken met boerenkool dan stamppot? Probeer dan eens deze super lekkere boerenkoolsalade! Een ideale vegetarische lunch of bijgerecht! Niet moeilijk, super smaakvol en lekker voedzaam!
Snij de boerenkool in fijne stukjes, als je losse boerenkool hebt. Verwarm een pan op het vuur en bak de boerenkool 2 minuten in wat olijfolie zodat de boerenkool licht knapperig wordt. NB. je kunt de boerenkool ook rauw in je salade verwerken. Ik vind het zelf lekker om de boerenkool kort op te bakken, maar dat hoeft niet.
Was de flespompoen (schillen is niet nodig). en snij deze in blokjes van ongeveer 1,5-1,5 cm. Leg de blokjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie, zout en wat chilipeper. Bak de pompoen in ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven totdat deze gaar en licht knapperig is.
Rooster de amandelen in 2-3 minuten in een pan.
Meng de ingredienten voor de dressing in een bakje.
Doe de boerenkool in een slakom, met de amandelen en pompoenstukjes. Strooi de granaatappelpitjes en kruimel de geitenkaas erover. Tot slot schenk je de dressing over de salade.
Notities
Mijn zoontje houdt helaas niet van 'blaadjes', dus met deze salade maak ik hem niet blij. Voor hem maak ik een apart bakje met wat gegrilde pompoen. Hier voeg ik vaak wat cherrytomaten en komkommer aan toe, zo heeft hij ook zijn eigen salade.