De gezonde versie van de afhaal Chinees foe yong hai. Een heerlijke vegetarische omelet met roerbak groente en zoetzure saus. Maak deze foe yong hai eenvoudig zelf, zonder pakjes en zakjes!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zoetzure saus
Maak nu de zoetzure saus. Pureer de ui, halve chilipeper (zonder zaadjes) en de geschilde gember met een scheutje olie in de blender tot een gladde massa. Doe deze puree, samen met de cherrytomaten en suiker in een sauspan en kook ongeveer 15 minuten.
Voeg na 15 minuten de azijn en sojasaus toe en kook deze kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
Roerbakgroente
Was en snij de harde groente (broccoli, sperziebonen) in hapklare stukjes. Blancheer de harde groente 2-3 minuten in kokend water.
Was en snij de rest van de groente. Roerbak alle groenten, inclusief de harde groenten in een scheut olijfolie in een hapjespan. Breng op smaak met zout en peper. Heb je ook taugé en prei? Voeg deze pas aan het eind toe, nadat de omelets klaar zijn.
Omelet
Pak een kom en kluts hier de eieren in. Roer de eieren goed door. Snij de knoflook, lente ui en paprika fijn en voeg deze toe aan het eimengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Zet een koekenpan klaar en verwarm hier een scheutje olijfolie in. Schenk het omeletmengsel in de pan. Bepaal van tevoren of je 2 of 4 omelets wil maken. Schenk dan dus 1/4 of 1/2 van het omeletmengsel in de pan. Doe een deksel op de pan en bak het ei totdat de bovenkant van het ei niet meer vochtig is. Keer het ei om en bak de tweede kant nog eens een paar minuten.
Serveer de omelet met rijst, roerbakgroente en zoetzure saus
Notities
Deze foe yong hai vinden kinderen vaak heel lekker. Je kunt zelf kiezen welke groenten je erbij roerbakt. Je kunt eventueel een deel van de groenten koken en vervolgens pureren en door het omeletmengsel doen.