Andijvie stamppot met vegetarische balletjes en een twist van mijn oma
Andijvie stamppot is één van de lekkerste stamppotten. Het is geen mega zware winter stamppot zoals boerenkool en hutspot, maar juist meer een frisse lente stamppot. Perfect voor de lente en zomer! Check hier het lekkerste recept voor grootmoeders andijviestamppot met vegetarische balletjes.
Schil de aardappels, was ze en snij in vieren. Kook de aardappels in ruim water met een bouillonblokje in ongeveer 15 minuten gaar.
Snij intussen de ui super fijn.
Als je verse andijvie hebt, snij deze dan in dunne repen en was en droog de andijvie.
Bak de vegetarische balletjes in een scheut olijfolie aan beide kanten bruin.
Giet de aardappels af, voeg de melk toe en pureer de aardappels. Voeg de azijn naar smaak toe. Voeg ook de ui toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de andijvie toe, vlak voordat je de stamppot gaat serveren. Serveer de stamppot met vegetarische balletjes. (NB. hou je van zachte andijvie door je stamppot, roer de andijvie wat langer door de puree heen, dan wordt het vanzelf zacht).
Notities
Kinderen vinden zachte andijvie vaak lekkerder dan knapperige andijvie. Roer de andijvie voor kids daarom wat langer door de puree heen.