Venkel en citroen is een combinatie made in heaven. Deze super snelle tagliatelle met venkel en citroen is een geweldige vegetarische maaltijd. Verras je lief, kids, vrienden en familie met dit makkelijke en super smaakvolle gerecht!
1citroeneventueel 0,5-1 extra citroen als je van wat zuurder houdt
75gramParmezaanse kaas
zout
peper
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en besprenkel met wat olijfolie.
Was intussen de venkel, snij doormidden en verwijder de harde kern aan de onderkant. Snij de venkel in dunne reepjes. Verwarm olijfolie in een hapjespan en bak hierin de venkel een paar minuten. Voeg 250 ml water toe en kook de venkel in ongeveer 10 minuten bijna gaar.
Was de citroen en rasp deze. Snij de citroen door midden en pers het sap uit en voeg toe aan de venkel. Voeg ook de helft van de citroenrasp toe aan de venkel, samen met de kookroom. Strooi de tijm over de saus en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de saus over de pasta en roer de saus lekker door de pasta heen. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas over de pasta.
Snij de bosui in dunne ringen.
Serveer de pasta met de bosui, de rest van de citroenrasp en de Parmezaanse kaas.
Notities
Venkel is heel zacht van smaak en daarom vaak geliefd bij kinderen. Je kunt eventueel iets minder citroensap en -rasp gebruiken om de maaltijd iets milder te maken. Mijn baby van 11 maanden at de pasta met de gewone hoeveelheden citroen.
Wil je wat meer groente? Voeg dan doperwten toe aan het gerecht, gelijktijdig met de kookroom.