Vegetariche ovenschotel met rode kool, tofu en aardappelpuree
Op zoek naar een vegetarische ovenschotel met rode kool? Zoek dan niet verder! Deze ovenschotel heeft alles: het zoete van de rode kool, het romige van de aardappelpuree en het knapperige van de tofu. Een heerlijk vegetarisch gerecht.
750gramrode koolje kunt ook gaan voor rode kool uit een pot, of diepvries. Sla dan stap 2 over.
2appel
1plakontbijtkoek
2 laurierblaadjes
150mlmelk
50gramgeraspte kaas
zout
peper
250gramgekruide tofublokjes
1handjeverse peterselie
25gram boter
Instructies
Schil de aardappels, was ze en snij in stukken. Doe de aardappels in een pan en voeg ruim water toe en een bouillonblokje. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af, voeg een scheut melk en geraspte kaas toe en pureer de aardappels met een stamppot stamper. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat fijngesneden verse peterselie.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet alvast een ovenschotel klaar.
Was intussen de rode kool. Snij de kool doormidden en snij de harde witte kern eruit. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes. Doe de koolreepjes in een pan. Zet de rode kool onder water en voeg de ontbijtkoek, zout en laurier toe. Kook de rode kool ongeveer 15 minuten. Schil in de tussentijd de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Voeg de appels toe aan de rode kool en lat nog even 5 minuten mee koken. Giet de rode kool af en verwijder de laurierblaadjes.
Bak intussen de tofublokjes in een scheutje olijfolie. De tofublokjes zijn goed na ongeveer 5 minuten.
Vul nu de ovenschaal met de rode kool. Leg daarop de tofublokjes en vervolgens de aardappelpuree. Leg hierop wat dunne plakjes boter. Bak de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin kleurt.
Notities
Deze ovenschotel kan goed in de smaak vallen bij kinderen. Rode kool is lekker zoet van smaak en de aardappelpuree is lekker zacht.