Deze bietensalade is een perfecte vegetarische salade voor een goede lunch, of een lekker bijgerecht. Niet moeilijk om te maken, behoorlijk gezond en vol van smaak. Een heerlijke salade voor de lente en zomer.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Extra kooktijd als je kiest voor rauwe bieten1 uuruur
Indien je rauwe bieten hebt, moet je die eerst garen. Was de bieten goed en pak 3 vellen aluminiumfolie. Leg op elk vel 1 biet en besprenkel deze met olijfolie. Pak de bieten goed in en leg ze een uur lang in de oven op 180 graden. Haal de bieten vervolgens uit de oven. Was ze onder de koude kraan en ontdoe ze van de schil.
Snij de bieten in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe de bieten in een slakom.
Schil de ui en snij deze fijn. Snij ook de augurk in stukjes en voeg beide toe aan de bieten. Kruimel de feta over de bieten.
Maak een dressing van creme fraiche, mayonaise, olijfolie en kerriepoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de dressing door de bieten.
Hak de basilicum fijn en strooi over de bietensalade. Klaar is je heerlijke salade!
Notities
Veel kinderen houden van bietjes, dus deze salade is een geschikte salade om je kind voor te schotelen.
Is jouw kind nog geen saladefan (zoals de mijne)? Geef hem dan een apart bakje met bieten zonder de rest van de ingrediënten.