Deze noedels met groenten zijn een van mijn favoriete recepten als ik snel iets op tafel wil krijgen en geen strijd wil met de kids Iedereen bij ons thuis vindt deze roerbakmie namelijk heerlijk! De saus maak je zelf van sojasaus en sesamolie. Het staat binnen 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer?
1000gramgroenten, zoals sperziebonen, broccoli, champignons, paprika, taugé, paksoi, kool
250grameiermie
zonnebloem of arachide olie
1ui
3cm gember
1theelepelsambal
2 teentjes knoflook
250gramtofublokjes, gekruid
4eetlepelssojasaus
1theelepelsesamolie
Om te garneren
1handjecashewnoten
verse koriander
gebakken uitjes
1handjesesamzaadzwart of blank
chilisaus
Instructies
Kook de mie volgens de aanwijzingen in de verpakking. Houdt apart.
Was alle groenten en snij in stukjes. Kook, blancheer of stoom de harde groente (zoals broccoli, sperziebonen, peultjes) kort zodat ze beetgaar zijn en zet apart.
Verwarm een hapjespan. Snij de gember, de ui en de knoflook fijn. Doe wat olie en de sambal in de pan en bak de gember, ui en knoflook kort. Let op; laat het niet te hard gaan, want dan frituur je alles en is de smaak weg. Bak de tofureepjes totdat deze mooi krokant zijn.
Doe nu de rest van de groenten erbij en bak 5 minuten op hoog vuur zodat het lekker knapperig en gaar wordt. Doe de mie en de harde groente erbij en roer goed door. Voeg nu de sojasaus en sesamolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Garneer eventueel met verse koriander, gebakken uitjes, cashewnoten en/of (zwart of blank) sesamzaad en wat chilisaus.
Notities
Dit recept zit vol met groente. Niet alle kinderen vinden dat lekker, maar bij ons thuis is het toch een van de favoriete gerechten. Kies voor groenten die jouw kind lekker vindt.
Bak de groenten eventueel apart en serveer in aparte bakjes naast de mie, zodat je kind z'n eigen poké bowl kan samenstellen. Dat is iets meer werk, maar wel echt succesvol bij kids!