Deze vegetarisch nachoschotel met andijvie is ultiem comfortfood! Vol met groente en toch voelt het als een snack. De ovenschotel is super makkelijk en snel om te maken en je doet je tafelgenoten een groot plezier met deze gezonde twist op de Texmex klassieker.
2-3eetlepelsMexicaanse kruidenmixzie makkelijk recept op mijn blog of gebruik een zakje tacokruiden
240gramzwarte boonuitlekgewicht
140grammaisuitlekgewicht
250gramandijvie
125gramcreme fraiche
1zaknaturel nacho / tortilla chips185 gram
75gramgeraspte kaas
olijfolie
peper
zout
Optioneel, voor garnering
guacamole
rode ui
tomaat
chipotlesaus of tabasco
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote ovenschaal, of een bakplaat met bakpapier klaar.
Was en snij de paprika en de courgette in stukjes van ongeveer 1x1 cm. Bak ze in een scheutje olijfolie in een hapjespan in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg vervolgens de cherrytomaten, de uitgelekte zwarte bonen, mais en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roer goed door. Breng eventueel extra op smaak met Mexicaanse kruiden, zout en peper en laat nog een paar minuten pruttelen.
Heb je een krop andijvie, snij deze dan in flinterdunne reepjes. Was de andijvie en laat goed drogen. Heb je voorverpakte andijvie, dan kun je deze stap overslaan.
Doe de creme fraiche bij de andijvie en bestrooi met wat zwarte peper.
Doe nu het bonenmengsel in de ovenschaal of leg op de bakplaat. Leg hier de andijvie overheen en vervolgens een laag nacho chips. Bestrooi met geraspte kaas. Bak de nachoschotel ongeveer 15 minuten op 180 graden.
De nachoschotel smaakt al heerlijk van zichzelf. Je kunt eventueel nog wat garneren met rode ui ringen, fijn gesneden tomaat en guacamole. Ook lekker met wat chipotlesaus of tabasco!
Notities
Ik heb zo waar de andijvie bij mijn peuter naar binnen zien gaan! Dat is vrij uitzonderlijk. Mocht je denken dat andijvie echt geen goed plan is bij jouw kind, maak dan een apart ovenschaaltje zonder de laag andijvie. In het bonenmengsel zit gelukkig al voldoende groente verwerkt.
De paprika en courgette kun je eventueel vervangen door champignons of extra mais / cherrytomaten.