Pasta carbonara, maar dan vegetarisch. Het kan echt en het is nog lekker ook! Deze pasta carbonara is een 'gezonde' variant, zonder slagroom, maar met Griekse yoghurt. De gegrilde groente zorgen voor een heerlijke gezonde twist op deze Italiaanse klassieker! Ook perfect voor kids!
1theelepelItaliaanse kruidenof wat oregano, tijm, rozemarijn
320gram(volkoren) pasta
150mlGriekse yoghurt
3eieren
75gramParmezaanse kaas
zout
peper
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de groente. Snij de courgette in blokjes, de bloemkool in hapklare roosjes en de champignons in vieren. Leg de groenten op de bakplaat met bakpapier.Pel de knoflook en snij deze fijn. Verdeel over de groente. Besprenkel de groente met olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper en bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin in de oven.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af.
Bereid in de tussentijd de carbonarasaus. Doe de yoghurt in een kom en voeg de eieren en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Zet de afgegoten pasta weer op (laag!) vuur en roer de saus er voorzichtig doorheen totdat de saus begint te binden. Zet het vuur uit. Tip: roer de saus er niet te lang doorheen, anders krijg je roerei door je pasta ;), maar ook niet te kort, anders is het ei nog rauw. Verdeel de pasta over de borden en schep de gegrilde groenten erover. Garneer met Parmezaanse kaas.
Notities
Deze pasta is super kidsproof. De witte carbonarasaus vinden kinderen vaak heerlijk.
Houdt jouw kind niet van bloemkool, courgette of champignons? Je kunt ook andere groenten grillen, zoals cherrytomaat, wortel (kleine stukjes, anders wordt het niet goed gaar!), broccoli, paprika etc.