Dit eenpansgerecht met orzo en courgette is een snelle variant op risotto. Dit vegetarische gerecht maak je in één pan en staat binnen 15 minuten op tafel. Met orzo, ook wel griekse rijst of risoni genoemd, courgette, bouillon, Italiaanse kruiden en geraspte kaas zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Dit gerecht is ook perfect voor op de camping.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
Pel de ui en knoflook en was de courgettes. Snij de ui en knoflook fijn. Snij de courgette in dunne reepjes. Bak de ui, courgette, en knoflook ongeveer 2 minuten in de olijfolie. Voeg de orzo toe en roer goed door. Bak ongeveer 2 minuten.
Maak de groentebouillon intussen klaar. Voeg net zoveel bouillon toe aan de orzo, zodat de orzo net onder water staat. Laat het geheel lekker pruttelen. Voeg steeds wat bouillon toe als deze is ingedroogd. In totaal moet de orzo ongeveer 8-10 minuten koken. Proef even of jouw orzo gaar is.
Hak intussen de verse kruiden fijn en voeg deze toe aan de orzo. Roer ook de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Deze orzo vinden kids vaak heel lekker! Doordat de courgette heel klein gesneden is, ziet het er niet echt uit als groente en lepelen kinderen het zo naar binnen.
Je kunt ook cherrytomaten en/of spinazie gebruiken in plaats van courgette