Deze frisse noedels zijn een ideaal vegetarisch zomer gerecht. De noedels staan binnen 20 minuten op tafel en zijn eenvoudig om te maken. Dit gerecht is een mooi voorbeeld van 'less is more', want er zitten weinig kruiden in en het is toch verrassend smaakvol! Kortom, een lekker frisse vegetarische maaltijd!
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schenk er een scheutje olie over zodat de noedels niet gaan plakken.
Schil de knoflook en gemberwortel en snij super fijn. Bak deze in een hapjespan in een flinke scheut arachideolie. Voeg de tofublokjes toe en bak in ongeveer 5-8 minuten licht knapperig.
Was de paprika en de peultjes en voeg deze toe aan de tofu en bak nog eens 5 minuten mee. Voeg eventueel wat extra olie toe als het te droog wordt.
De de noedels bij de groente. Snij de limoen doormidden en pers één helft uit boven de pan. Roer goed door en proef even. Je kunt nu nog de andere helft van de limoen uitpersen. Vind je het al fris / zuur genoeg? Hou het dan bij een halve limoen.
Snij de bosui in dunne ringen en strooi over de noedels. Strooi nu ook de pinda's erover. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Notities
Mie wordt bij ons thuis altijd goed gegeten door de kids.
Het ene kind vindt peultjes heerlijk en het andere kind weer niet. Het is altijd even proberen met groente wat aanslaat.
Je kunt dit gerecht ook met andere groente maken, zoals bijvoorbeeld sperzieboon, of broccoli. Deze groente zijn iets harder en moet je even beetgaar koken voordat je ze gaat roerbakken. Verder kun je dezelfde bereiding aanhouden.